Założenia:
Grupa X osób zostanie podzielona na Y dwu lub trzyosobowych podgrup. Każda podgrupa będzie miała za zadanie przygotować swoją część menu. Do dyspozycji uczestników przekazane zostaną wszelkie narzędzia i urządzenia niezbędne do wykonania potraw. Nad grupami czuwać będzie trener kulinarny Krzysztof Szulborski. Zadba o prawidłowy przebieg szkolenia, udzielając wskazówek praktycznych i rad merytorycznych uczestnikom.
Szkolenia posiadają charakter edukacyjno – rozrywkowy.
Po przygotowaniu wszystkich dań, uczestnicy będą mogli wspólnie zasiąść do stołu i skonsumować potrawy.
Propozycje menu:
Opcja 1
· Polewka Koperkowa
· Miętowy gulasz z łososia z koszykiem z ciasta francuskiego
· Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym i kluskami ziemniaczanymi
· Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową i lizakiem biszkoptowym
Opcja 2
· Zupa Bursztynowa ( nowoczesna pachnąca rybna )
· Bekonowe roladki z pieczarkami w śmietance
· Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi
· Łezki bezowo karmelowe z filetami owoców cytrusowych
Opcja 3
· Polewka koperkowa z frykadelkami
· Biskit z sera pleśniowego i raków z gulaszem z grzybów leśnych
· Kurczak po tajsku z ryżem jaśminowym na ostro
· Placuszki waniliowe z sosem malinowym z wiśniówką
Opcja 4
· Zupa drobiowa tajska TOM –K-KAY
· Knele z dorsza w sosie koprowym
· Mini steki wołowe z sosem z kwaszonych ogórków i puree marchwiowo – selerowym
· Mus Brzoskwiniowy z Ouzo z kawiorem molekularnym o smaku wiśniowym
Czas i miejsce:
Czas: ok. 3-4h
Czas trwania szkolenia zależy od umiejętności i dyscypliny uczestników, niemniej jednak 3 h to optymalny czas. Możemy dostosować się czasowo, w zależności od Państwa oczekiwań.
Miejsce:
Pomorska Akademia Kulinarna, al. Grunwaldzka 131a, Gdańsk – Nowocześnie wyposażona kuchnia oraz sala konsumpcyjno-wykładowa.
Koszt:
Koszt zalezny jest od ilości osób w grupie oraz rodzaju wybranego menu.
W cenie szkolenia:
- wszystkie składniki do wykonania potraw,
- napoje bezalkoholowe,
- bufet kawowy,