Partnerzy

dorsz 2017
1 2 3 4 6

patronat honorowy struk

małyHotel Zamek Gniew, to potężna gotycka twierdza, siedziba królów, hetmanów i starostów, słynąca z turniejów rycerskich, zaciętych bitew i wspaniałych spektakli. Hotel Zamek Gniew to obiekt znajdujący się tuż nad brzegiem Wisły, 70 km od Gdańska. Gościom oferuje się tu noclegi w dwóch budynkach o zróżnicowanym standardzie: PAŁAC MARYSIEŃKI, czyli hotel*** o niezwykłej historii oraz HOTEL RYCERSKI – nowy budynek, o standardzie****. Goście mogą także skorzystać z oferty APARTAMENTÓW ZAMKOWYCH, czyli luksusowych, wygodnych i przestronnych komnat zlokalizowanych w Zamku.
cheman__logoFirma ChemaN jest producentem wysokiej jakości odzieży dla gastronomii. Wieloletnia współpraca z szefami kuchni oraz właścicielami inspiruje nas do tworzenia nowoczesnych, modnych i pełnych świeżości linii ubrań. To marka gwarantującą najwyższą jakość i zadowolenie klientów.
DAJAR_logo_horecaDAJAR HORECA, dział dedykowany profesjonalistom w branży gastronomicznej jest częścią europejskiego giganta w zakresie wyposażenia drobnego AGD oraz mebli ogrodowych, który swoim zasięgiem obejmuje już sporą część kontynentu. Od kliku lat DAJAR znajduje się w prestiżowym rankingu Polityki na 500 największych polskich przedsiębiorstw. DAJAR HORECA jest w tej chwili liderem rynku obsługującym wszystkie liczące się sieci hotelowe i restauracyjne oraz niezliczoną ilość klientów indywidualnych. Obiekty zaopatrujemy kompleksowo, począwszy od serwetki czy słomki na technologii kuchni i jej wyposażeniu skończywszy. Jednak naszym główną działalnością od lat to sztuka stołu: zastawa stołowa, szkło i sztućce. Jesteśmy bezpośrednim, a niejednokrotnie wyłącznym importerem największych światowych producentów. Z bardzo dobrym skutkiem od lat rozwijamy markę własną Ambition, czego ukoronowaniem jest związanie się partnersko z jednym z topowych kulinarnych show telewizyjnych. Jesteśmy obecni na wielu konkursach kulinarnych.
LogoPolmlek40_BlackFinalne-150x89Strategia rozwoju Grupy Polmlek opiera się na konsekwentnym ukierunkowanym działaniu zmierzającym do uzyskania pozycji lidera w branży mleczarskiej w kraju. Stały wzrost potencjału produkcyjnego, poprawa jakości oferowanych produktów oraz umacnianie pozycji marki Warmia to niektóre z elementów realizacji tej strategii.
FARMFRITES-150x52Farm Frites to rodzinna firma, która od ponad 40 lat specjalizuje się w produkcji wyrobów ziemniaczanych. Firma z międzynarodowym doświadczeniem, w 1992 roku firma pojawiała się w Polsce ze swoją profesjonalną ofertą dla gastronomii, a w 1994 roku rozpoczęła produkcję w fabryce w Lęborku. Farm Frites dba o to, by zagwarantować swoim Klientom najwyższą jakość i różnorodną ofertę, a nowości produktowe tworzone są w odpowiedzi na konkretne potrzeby rynku. Firma jako pierwsza wprowadziła na polski rynek wiele produktów, min. cienkie frytki charakterystyczne dla sieci restauracji typu fast food, stworzyła linię innowacyjnych frytek Fast Fry, czy ostatnio Quick Oven Fries – najszybsze frytki do przygotowania w profesjonalnych piecach. W tym roku firma wprowadziła też całą linię ziemniaczanych specjalności Let’s go mini, które dzięki różnorodności smaków oraz wyjątkowej wydajności zawojują menu w restauracjach. Farm Frites to marka, która jednoznacznie kojarzy się z profesjonalizmem i wysoką jakością.
logotyp ZZ_SA z R cmykWszystko zaczęło się od małej rozlewni wody czerpanej ze źródeł leżących na terenie Żywieckiego Parku Krajobrazowego. Dzisiaj działamy w pięciu lokalizacjach zatrudniając blisko 600 pracowników, a nasze udziały wartościowe w rynku wody butelkowanej przekraczają 30%. Jesteśmy największym producentem wody butelkowanej w Polsce i od wielu lat niekwestionowanym liderem rynkowym. To dowód ogromnego zaufania, jakim konsumenci darzą nasze produkty.
Schowek01Jesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre ? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience.Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”- szkolimy chefów kuchni
– szkolimy kucharzy
– doradzamy i pomagamy
– wyposażamy hotele i restauracje
Logo_RMWieloletnie doświadczenie RM GASTRO w produkcji, stała współpraca z ekspertami kulinarnymi oraz własne zaplecze projektowe zapewniają kompleksowe wsparcie dla Klienta i wysoką jakość oferowanych urządzeń. Nad prawidłowym i długoletnim działaniem sprzętu czuwa rozbudowana sieć serwisowa. Nasze urządzenia trafiają do profesjonalnych kuchni dlatego od produkcji, przez sprzedaż, użytkowanie i doradztwo kulinarne, aż po serwis, obsługują je wyłącznie profesjonaliści.
logo_pantonZakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A. – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej, przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych. Spółka specjalizuje się w produkcji olejów konfekcjonowanych, margaryn oraz tłuszczów dla branży cukierniczej, piekarskiej oraz HoReCa. Oferuje szeroką gamę margaryn cukierniczych, charakteryzujących się wysoką jakością oraz właściwościami, spełniającymi różnorodne oczekiwania klientów. Wiodące marki margaryn to OPTIMA, MAESTRA, PRIMA, JEDYNA, BOLERO, MILAMA i AMADA. Firma oferuje również wysokiej jakości tłuszcze smażalnicze, produkowane w oparciu o surowce krajowe, tropikalne oraz ich modyfikacje co zapewnia najwyższą jakość smażonych potraw. Polecamy frytury: Solfryt (wyprodukowany na bazie wysokooleinowego oleju słonecznikowego), Olfryt Sun, Olfryt Plus, Pan Max i Tytan oraz 100% olej rzepakowy TOP Q. ZT „Kruszwica” S.A. jest twórcą projektu Akademia Mistrza, kierowanego do uczestników branży cukierniczej, zainteresowanych rozwojem własnym i swoich biznesów, otwartych na wymianę doświadczeń, poznawanie nowych trendów, promujących politykę wysokiej jakości oraz zaangażowanych w rozwój Polskiego Rzemiosła Cukierniczego i Piekarskiego.
logo_fusio_gusto_nowen-150x42FUSION GUSTO jest specjalistą w segmencie ziół, kwiatów jadalnych, kiełków, oliwek, egzotycznych owoców i warzyw. Obecnie proponujemy naszym klientom ponad 200 różnych gatunków roślin pochodzących z różnych zakątków świata. Staramy się stale powiększać ofertę i poszukiwać dla naszych klientów nawet najbardziej egzotycznych produktów, takich jak: czarny czosnek, durian czy mech jadalny. Jesteśmy bezpośrednim importerem przez co możemy zagwarantować klientom wysoką jakość i przystępne ceny. Dzięki specjalnie wynegocjowanym warunkom w firmach logistycznych możemy docierać z naszymi produktami nawet do najbardziej oddalonych miejsc na terenie kraju.Dla naszych klientów organizujemy również szkolenia z zakresu wiedzy, obróbki warzyw i owoców egzotycznych.
debicProfesjonalne produkty mleczne dla najbardziej wymagających zawodowców. Debic jest marką, która już od 30 lat daje pewność profesjonalistom na rynku gastronomicznym. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu we wzbogacaniu śmietany oraz współpracy z profesjonalistami na rynku nasz asortyment spełnia najwyższe standardy. Jako zawodowiec, jesteś zadowolony tylko i wyłącznie z najlepszego rezultatu. Dlatego wybierasz tylko i wyłącznie naturalne, zdrowe produkty, które spełniają najwyższe oczekiwania w stosunku do jakości i smaku. Debic, jako międzynarodowa marka odniesienia dla produktów pochodzenia mlecznego, podziela Twoje ambicje. W efekcie możesz wyrazić w pełni swój talent, jak również zaoferować swoim klientom najlepszą cząstkę siebie. Asortyment produktów zawiera wiele odmian najwyższej jakości śmietan, jak również szeroką gamę nadzień, deserów, masła, lodów i koktajli mlecznych.
nowe-logo-BFS_materialy-reklamowe-150x86W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Firma Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze. Aby zapewnić doskonałą jakość, firma kontroluje uprawy warzyw na każdym etapie począwszy od zasiewu, aż do zbioru. Kluczowe jest to, że warzywa przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Ponad stuletnie doświadczenie zobowiązuje, dlatego firma Bonduelle stale wprowadza innowacje. Z pewnością do największych z nich należą mrożone warzywa gotowane na parze oraz warzywa pakowane próżniowo sous vide w kategorii warzyw konserwowych. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat firma Bonduelle współpracuje również z polskimi rolnikami z samego serca Polski (kujawsko-pomorskie). Warte podkreślenia jest również to, że warzywny koncern w sposób szczególny dba o rozwój zrównoważony stale udoskonalając wszystkie procesy wewnątrz firmy.
logotyp_iglotexIglotex SA to czołowy producent oraz dystrybutor żywności mrożonej w Polsce z 30- letnią tradycją.
• 4 zakłady produkcyjne
• 25 oddziałów na terenie całego kraju
• 50 tysięcy kompleksowo obsługiwanych punktów detalicznych i gastronomicznych
• ponad 400 przedstawicieli handlowych
• ponad 500 specjalistycznych samochodów – chłodniKompleksowa oferta dla gastronomiiNasze atuty:
• kompleksowe zaopatrzenie punktów gastronomicznych
• największy zespół ludzi dedykowany rynkowi gastronomicznemu
• codzienne dostawy
• zespół doradców kulinarnych, który organizuje szkolenia, pokazy i prezentacje
• system Telemarketingu wdrożony w połowie 2012 dla klientów na terenie Krakowa i okolic, systematycznie powiększany, docelowo będzie zapewniał całodobową obsługę klientów na terenie całej Polski
Komat_logotyp_RGBFirma Komat jest producentem mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Produkcja według najwyższych standardów, wysoka jakość, autorskie rozwiązania gwarantujące funkcjonalność oraz dbałość o najdrobniejsze detale sprawiły, że firma Komat stała się liderem na rynku polskim i europejskim. W ofercie Komatu znajdą Państwo meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, bufety, witryny grzewcze i chłodnicze oraz linie barowe – masterBAR. Firma Komat nie tylko proponuje kompleksową ofertę produktów typowych, ale przede wszystkim otwarta jest na indywidualne potrzeby swoich klientów i zamówienia nietypowe.
LogoB1Dzięki profesjonalizmowi i wysokiej dbałości o klienta, Bukat od lat plasuje się na pozycji lidera. Szeroka oferta warzyw, owoców oraz innych artykułów spełni oczekiwania najbardziej wybrednych klientów. Naszym priorytetem jest satysfakcja klienta. Obsługujemy ponad 400 firm. Współpracujemy z hotelami, centrami konferencyjnymi, restauracjami, sklepami, stołówkami oraz sieciami handlowymi. Zapewniamy dostawy do sprzedaży detalicznej w sieci marketów internetowych Frisco. Zapewniamy terminowe dostawy świeżych warzyw i owoców. Dbamy o wysoką jakość naszych produktów i usług. Naszym celem jest zaspokojenie potrzeb najbardziej wymagających Klientów. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie oraz życzenia swoich Klientów; realizujemy zamówienia specjalne i nietypowe. Zamówienie złożone w dniu dzisiejszym realizujemy już następnego dnia od godz. 5.00, sześć dni w tygodniu z wyjątkiem niedziel. Towar dostarczamy w optymalnych warunkach chłodniczych co pozwala zachować odpowiednią świeżość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.
Logo_WillaWin_1_RWilla Win jest jednym z najbardziej doświadczonych sprzedawców wina. Nasi klienci obdarzyli nas zaufaniem, ponieważ zawsze dobieramy wina w sposób doskonały. Każda butelka wina posiada niepowtarzalny aromat miejsca z którego przybyła. Wino to nasza pasja, a chęć dzielenia się nią zaowocowała powstaniem Willi Win. Nasza misja to zapewnienie wysokiego poziomu oferowanych win przy zachowaniu atrakcyjnych cen. Zaspokajamy smak każdego podniebienia, ponieważ nasza bogata oferta obejmuje wina z najróżniejszych zakątków świata w tym: Francji, Włoch, Australii, Hiszpanii, Niemiec, Chile, Argentyny, RPA, Nowa Zelandia, Portugalia i wiele innych wspaniałych winnic. Naszym zadaniem jest także służenie radą i pomocą w trakcie całego procesu tworzenia karty win, sprawne pozyskiwanie, magazynowanie i sprzedaż zamawianych roczników, dlatego jesteśmy w stanie oferować nasze wina na tak atrakcyjnych warunkach. Prawdziwy miłośnik wina codziennie znajdzie u nas coś ciekawego dla siebie.

sokolow-300x295SOKOŁÓW S.A. to najsilniejsza marka branży mięsnej w Polsce, jeden z największych producentów w Centralno-Wschodniej Europie, znana i ceniona marka także zagranicą. Historia Grupy sięga XIX wieku. SOKOŁÓW S.A. od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian. Inwestycje w nowoczesne parki maszynowe i technologie produkcyjne, starannie dobrany, wysokiej jakości surowiec, oryginalne receptury oraz kwalifikacje i doświadczenie załogi to gwarancja, że w ręce Klienta trafiają wędliny i mięso najlepszej jakości. Potencjał produkcyjny umożliwia dzienną produkcję na poziomie 1 500 ton wysokiej jakości wyrobów, na które składają się setki produktów. Dzięki połączeniu tradycji z nowoczesnością, SOKOŁÓW S.A. każdego dnia zachwyca różnorodnością smaków, zdrowych, dobrych i bezpiecznych produktów.

logoFirma Ambasador 92 to od 25 lat renomowany dostawca produktów dla cukierni, piekarni, lodziarni oraz gastronomii. Specjalnie przygotowana kompleksowa oferta zapewnia nie tylko najwyższą jakość produktów ale również wysoki standard obsługi. Każdy z klientów może liczyć na indywidualne podejście, wsparcie swojego opiekuna handlowego i wiedzę merytoryczną technologów. Firma jest nie tylko sprzedawcą, ale przede wszystkim partnerem dla swoich klientów. Na naszą ofertę składa się szeroka gama produktów mająca zastosowanie w gastronomii. Są to m.in. czekolady, dekoracje czekoladowe i cukrowe, kawa, owoce i warzywa mrożone, drożdże, nabiał i kremy roślinne, stabilizatory, frytury i tłuszcze, pasty smakowe, polewy do deserów i lodów, sosy do pizzy, barwniki i aromaty oraz bakalie i ziarna – większość produktów dostępna jest w małych funkcjonalnych opakowaniach. Od wielu lat funkcjonuje Akademia Pomysłów, która poprzez swoje autorskie szkolenia daje możliwość odkrycia nowych rozwiązań, inspiracji czy nowych zastosowań produktów dostępnych w ofercie firmy Ambasador 92.

logo_GMSGastro Magic Service to największa w Polsce profesjonalna wypożyczalnia sprzętu bankietowego, cateringowego i piknikowego, która powstała 18 lat temu z pasji do gastronomii i z potrzeby wynikającej z rynku. Nasza wiedza i doświadczenie pozwala zapewnić klientowi profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo w doborze sprzętu na każdy rodzaj imprezy. Dodatkowo zapewniamy transport w każde miejsce w kraju i za granicę. Zawsze stawiamy na jakość i profesjonalizm, a zadowolenie klienta jest naszym priorytetem.Zapraszamy do odwiedzenia naszej nowej strony internetowej, na której znajdziecie naszą całą ofertę. www.gastrowypozyczalnia.pl

logo (2)Firma Gastro Serwis działa od 2003 roku z siedzibą w Karzcinie malowniczej miejscowości pod Słupskiem. Gastro Serwis ma największą ofertę dla branży HoReCa. Pracują u nas najlepsi doradcy techniczno-handlowi, partnerzy każdego kto zaczyna bądź już działa w branży. Naszym priorytetem jest być w kontakcie z klientem, by wspierać realizacje jego zamierzeń. W naszym komisie o powierzchni 3500 m2 można obejrzeć profesjonalne urządzenia gastronomiczne najlepszych światowych marek. Projektujemy, produkujemy i wyposażamy kompleksowo obiekty gastronomiczne, medyczne, powierzchnie sklepowe, produkcyjne wielu branż nie tylko związanych z przemysłem spożywczym.

martmar-foodandpleasure-naglowek-miesaFirma MARTMAR z siedzibą Warszawie, zajmuje się importem i dystrybucją produktów spożywczych z całego świata dla potrzeb rynku HoReCa.

W NASZEJ OFERCIE ZNAJDZIECIE PAŃSTWO MIĘDZY INNYMI:
– baraninę z Nowej Zelandii i jagnięcinę hodowaną w systemie grass fed – grass finished, posiadającą certyfikat Halal
– dziczyznę z Nowej Zelandii i Polski
– kurczaka kukurydzianego z Francji
– wołowinę i cielęcinę z Polski i Nowej Zelandii
– kaczki, gęsi i ich przetwory z Polski
– króliki i zające z Polski i Ameryki Południowej
– owoce morza i ryby z miejsc ich występowania: z Azji, Ameryki, Nowej Zelandii, z krajów basenu Morza Śródziemnego, Egejskiego, Północnego Oceanu Atlantyckiego, Oceanu Spokojnego itd.

NOWOŚĆ! – WPROWADZILIŚMY DO NASZEJ OFERTY NOWE GRUPY ASORTYMENTOWE:
– acai i inne 100% naturalne pulpy owoców tropikalnych z Brazylii – bez konserwantów, bez barwników
– lody firmy Prawdziwe Lody oraz sorbety o smakach klasycznych, wyjątkowych i egzotycznych, także specjalna oferta dla diabetyków. Przyrządzane zgodnie z rzemieślniczymi recepturami.

Zapraszamy do współpracy hotelarzy, restauratorów oraz przedstawicieli cateringu! Możemy przygotować ofertę dla potrzeb konkretnego klienta.
Zapewniamy dystrybucję na terenie całej Polski.

maximus-logoFirma MAXIMUS zapewnia najlepszą obsługę klienta, którą osiąga udzielając doradztwa na każdym etapie inwestycji. W rzetelny i sumienny sposób świadczymy swoje usługi, profesjonalnie i terminowo. Zapewniamy serwis gwarancyjny i po gwarancyjny. Oferujemy wysokiej jakości produkty w atrakcyjnych cenach.

ekolabNasza firma została założona w roku 1923. M.J. Osborn – założyciel firmy – dostrzegł potrzebę stworzenia oferty, która łączyłaby w sobie wysokiej jakości produkty z profesjonalnymi usługami. Oferta początkowo skierowana była do branży hotelarskiej. Z upływem lat poszerzyliśmy nasze horyzonty, oferując produkty restauracjom, szpitalom, wytwórniom żywności i napojów, pralniom, szkołom, placówkom handlowym, komercyjnym i nie tylko.

Współcześnie, na całym świecie wdrażamy naszą strategię „Circle the Customer – Circle the Glob” (tłum.: „Osłonić/otoczyć Klienta – okrążyć Glob”), zakładającą świadczenie naszym Klientom najlepszych rozwiązań w zakresie utrzymania higieny, za pośrednictwem 10 uzupełniających się dywizji: Institutional (klienci HORECA), Food & Beverage (przemysł spożywczy), Pest Elimination (eliminacja szkodników), Kay (szybkie usługi), Professional Products (klienci BSC), Healthcare (ochrona zdrowia), GCS Service (sprzęt i maszyny), Textile Care (pralnictwo), Vehicle Care (myjnie samochodowe) and Water Care Services (ochrona i uzdatnianie wody). Każda z dywizji dba o zapewnienie naszym klientom najbardziej skutecznych i najwyższej jakości produktów, systemów i usług.

„Okrążając glob”, prowadzimy działalność bezpośrednio w 70 krajach i zatrudniamy ponad 26.000 pracowników. Ponadto, w ponad 100 innych krajach, służymy naszym Klientom za pośrednictwem dystrybutorów i licencjonowanych firm. Aby sprostać globalnemu popytowi na nasze produkty, posiadamy odpowiadające najnowocześniejszym standardom zakłady produkcyjne i sieć dystrybucji na całym świecie.

Podstawowa oferta Ecolab z głównych dywizji, jest dostępna na rynkach całego świata. usług wszystkich dywizji i jest systematycznie dopasowywany do lokalnych potrzeb i stopniowo wprowadzany zarówno na już obsługiwane rynki, jak i na jeszcze nieobsługiwane. Na całym świecie misją Ecolab jest niesienie pomocy Klientom w zakresie czystości i bezpieczeństwa, dając im pewność, że wszelkie publiczne wymagania w zakresie higieny zostaną spełnione. Przyczyniamy się tym samym do budowy Państwa wizerunku – firmy bezpiecznej pod względem higieny i czystości. To poświęcenie i pasja dla ochrony Państwa wizerunku sprawiły, że Ecolab stał się firmą, którą jest teraz.

logo_intereuropol_zieloneInter Europol – Piekarnia Szwajcarska jest pierwszą piekarnią na rynku polskim oferującą tak szeroki asortyment pieczywa tradycyjnego, szwajcarskiego, francuskiego oraz duńskiego, produkowanego według najnowszych technologii. Piekarnia Szwajcarska Inter Europol oferuje produkty powszednie – świeże, jak i produkty o przedłużonej trwałości – mrożone – do częściowego lub pełnego wypieku. Ciągłe poszerzanie oferty ma na celu zaspokajanie najbardziej wyszukanych gustów Klientów. Piekarnia Szwajcarska Inter Europol jest dostawcą najwyższej jakości produktów dla hiper- i supermarketów, hoteli i restauracji, stacji paliwowych oraz odbiorców detalicznych i sklepów firmowych.

chef_logoNESTLE Professional z dumą przedstawia markę CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność Kucharzy.Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań.Taka odpowiedzialność sprawia, że marka CHEF nieustannie dąży do perfekcji tworząc bazy kulinarne, do których używane są najwyższej jakości surowce, pozwalające dostarczać najbardziej autentyczne smaki i aromaty.Opracowana 40 lat temu we Francji przez Kucharzy, marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.

16467026_10207786070473063_2119211115_nGospodarstwo Rybackie „Zielenica”, Anna i Łukasz Skowrońscy zostało założone w roku 2001 na bazie wieloletniej tradycji rodzinnej chowu ryb. Stawy położone są w obrębie moren czołowych, stąd unikalne warunki wodno-środowiskowe, źródlana woda i stała temperatura wody co daje najlepsze efekty hodowlane. Hodowla nasza odbywa się w dwóch niezależnych, zlokalizowanych na różnych ciekach wodnych obiektach pstrągowych: w Lejkowie oraz Zielenicy. Do naszej produkcji używa się najwyższej jakości pasz. Hodowane przez nas ryby charakteryzują się wysoką zdrowotnością, poddawane są stałemu monitoringowi weterynaryjnemu. Wyspecjalizowany personel połączony z pasja pracy pozwala nam być dumnym z efektów naszej pracy. Propagujemy proekologiczne rozwiązania systemowe, zaczynając od ekologicznych warunkach chowu a na używaniu ekologicznych materiałów biurowych kończąc. Misją naszą jest wyhodowanie wysokiej jakości, bogatej w zdrowie i smak ryby. Naszą misją jest propagowanie idei wyśmienitego smaku ryb, większej kultury konsumpcji ryb, jako źródła świadomego i zdrowego stylu życia.

lenaFH Lena. Jesteśmy firmą dystrybucyjną zaopatrującą sklepy i odbiorców biznesowych w wysokiej jakości produkty o unikalnych cechach. W naszej ofercie znajdują się wyroby następujących marek: Cuisipro – akcesoria kuchenne dla użytkowników wymagających profesjonalnego poziomu jakości. Najbardziej cenione to tarki z unikalną technologią Surface Glide Technology, obieraczki o solidnej budowie, szczypce o trwałej konstrukcji. Mastrad – eleganckie i pomysłowe produkty do każdej kuchni: O’Plancha i Balancia; najwyższej jakości silikonowe akcesoria i formy do pieczenia. Moha – szwajcarskie produkty do kuchni o niepowtarzalnych walorach użytkowych jak doskonałe otwieracze czy choćby młynek do masła. TB – unikalne noże stalowe wykonane w opracowanej przez producenta technologii Evercut pozwalającej zachować ostrość nawet przez 25 lat bez konieczności ostrzenia, Tomorrw’s Kitchen – pomysłowe, opatentowane narzędzia do kuchni jak: nóż do melonów, drążarka do ananasów, szczypce do szypułek, marynator próżniowy. Vacu Vin – pomysłowe, opatentowane akcesoria barowe jak: wirująca karafka, korki i pompki próżniowe do wina, korkociągi, eleganckie schładzacze do wina i szampana http://www.lena-e.pl

PATRONI MEDIALNI

Kuchnia__CMYKKuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw.
logoPapajaPapaja.pl – Platforma Gastronomiczna – to największy i najstarszy portal gastronomiczny w Polsce. Od ponad 14 lat jest źródłem wiedzy dla szefów kuchni, restauratorów oraz firm działających na rynku HoReCa. To u nas można uzyskać informację oraz przeczytać obszerną relację z odbywających się imprez branżowych – konkursów, pokazów, targów i projektów unijnych. Prezentujemy sylwetki znanych i cenionych szefów kuchni z kraju, jak i zagranicy. Wspieramy kobiety, które działają na rzecz gastronomii. Współpracujemy z organizacjami i stowarzyszeniami. Od kilku lat jesteśmy patronem medialnym Kulinarnego Pucharu Polski. Wspieramy publikacje wydawnicze i promujemy książki związane z tematyką gastronomiczną.
kucharzeplKucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP.
poradnik_restauratoraPoradnik Restauratora jest pismem wydawanym nieprzerwanie od 1999 roku, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju, czego wyrazem jest wysoka pozycja w niezależnych badaniach. PR to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo – informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do rąk specjalistów w branży gastronomicznej. Adresatami są właściciele lokali gastronomicznych oraz osoby, które podejmują decyzje zakupowe. Wydawcą PR jest Biuro Promocji i Reklamy Generalczyk spółka jawna, które w swoim portfolio posiada także Poradnik Handlowca – czołowy tytuł wśród pism branży FMCG oraz magazyn Handlowiec, skierowany do sieci franczyzowych FMCG.
akademia_podpis_logo„akademia kulinarna – od nauki do sztuki kulinarnej”, to magazyn skierowany do uczniów szkół gastronomicznych oraz młodych kucharzy zaczynających swoją kulinarną, zawodową przygodę.Projekt został stworzony nie tylko by inspirować, ale również po to, by uczyć. Dlatego każde wydanie zawierać będzie przepisy ilustrowane etapami przygotowania dań, które pomogą w zrozumieniu procesu powstawania konkretnych potraw. Wśród stałych rubryk znajdą się również wywiady ze znakomitymi szefami kuchni oraz cukierni, dzięki którym dowiecie się jak wyglądała ścieżka kariery ludzi osiągających sukcesy w branży gastronomicznej. Ponadto będziecie mieli możliwość zadawania pytań ekspertowi kulinarnemu – Jerzemu Pasikowskiemu, poznawać tajniki carvingu wraz z Mariuszem Gachewiczem oraz pogłębiać wiedzę cukierniczą razem z Bożeną Sikoń. Akademia Kulinarna pomoże Wam także zrozumieć wpływy lokalnych tradycji na nowoczesne kulinaria, poprzez cykl artykułów o tworzących naszą tożsamość kuchniach regionalnych.
NG.logoPortal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ.
RS oficjalnenRESTAURACJA – specjalistyczny dwumiesięcznik dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także do Szefów Kuchni i pracowników branży HoReCa. Restauracja dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z Państwem swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym.
Logo WDKWszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok.
slowSlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów.Strona www.slowlifepolska.pl

 

Dodaj komentarz