Czwartek, 29 czerwca 2017
14:00 – 16:00 Przyjazd wszystkich ekip kucharskich i jurorów;
18:00 Odprawa jurorów;
18:30 Odprawa zespołów kucharskich;
19:00 – 21:00 Kolacja.
Piątek, 30 czerwca 2017
7:00 – 11:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;
12:10 – Przemarsz kucharzy;
13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;
13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;
16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;
19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw oraz Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej (dziedziniec Zamku Gniew) CAŁKOWITA REZERWACJA.
Sobota, 1 lipca 2017
7:00-11:00 – Śniadanie.