Gotowi do wakacji? Co spakujecie w torbę podróżną: krótkie spodenki i sandały czy kitel i noże do pracy? Jest to trudna decyzja dla każdego przyszłego rzemieślnika, bo kto nie trenuje, ten nie zdobywa szczytów. Ważne, aby wszystko co robimy, było efektem planowanych działań. O tym, że do sukcesu dochodzi się małymi krokami opowie Andrzej Polan – właściciel restauracji i szef kuchni w restauracji Mała Polana Smaków. Przygotowaliśmy także pasjonujący wywiad z Kurtem Schellerem, w którym poznacie jego historię w naszym kraju oraz dowiecie się co sądzi o naszej tradycji kulinarnej. Z kolei Michał Bryś, szef kuchni restauracji L’enfant Terrible, poda Wam przepis na kreatywność oraz postara się wyjaśnić na ile gotowanie jest sztuką, a kucharz – artystą? Dodatkowo, w ostatnim przed wakacjami wydaniu „akademii kulinarnej” znajdziecie relację ze spotkania inauguracyjnego i warsztatów dla uczniów szkół gastronomicznych, zorganizowanych w ramach Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016. Nie zabraknie także lekcji technik kulinarnych, lekcji carvingu i naszej nowości, czyli akademii wina.