Hotel Zamek Gniew, to potężna gotycka twierdza, siedziba królów, hetmanów i starostów, słynąca z turniejów rycerskich, zaciętych bitew i wspaniałych spektakli. Hotel Zamek Gniew to obiekt znajdujący się tuż nad brzegiem Wisły, 70 km od Gdańska. Gościom oferuje się tu noclegi w dwóch budynkach o zróżnicowanym standardzie: PAŁAC MARYSIEŃKI, czyli hotel*** o niezwykłej historii oraz HOTEL RYCERSKI – nowy budynek, o standardzie****. Goście mogą także skorzystać z oferty APARTAMENTÓW ZAMKOWYCH, czyli luksusowych, wygodnych i przestronnych komnat zlokalizowanych w Zamku. |
Agencja Rynku Rolnego, jako akredytowana agencja płatnicza Unii Europejskiej, realizuje zadania dotyczące sektora żywnościowego i wspólnej polityki rolnej (finansowane z budżetu unijnego i krajowego), istotne zarówno pod względem gospodarczym, jak i społecznym, w zakresie: wspierania promocji i konsumpcji żywności; pomocy żywnościowej najuboższej ludności Unii Europejskiej; wspierania producentów rolnych; odnawialnych źródeł energii, a także monitorowania i kontrolowania procesów produkcji oraz przetwórstwa na wybranych rynkach rolnych; interwencyjnego zakupu i sprzedaży produktów rolnych i ich przetworów oraz płatności do prywatnego przechowywania (w przypadku, gdy wymaga tego sytuacja rynkowa lub na podstawie decyzji KE); administrowania mechanizmami wsparcia producentów dotkniętych stratami spowodowanymi sytuacjami kryzysowymi; kwotowania produkcji; obrotu towarowego z zagranicą; obsługi dziewięciu funduszy promocji produktów rolno-spożywczych; bieżącego analizowania i monitorowania cen podstawowych produktów rolno-spożywczych. |
Strategia rozwoju Grupy Polmlek opiera się na konsekwentnym ukierunkowanym działaniu zmierzającym do uzyskania pozycji lidera w branży mleczarskiej w kraju. Stały wzrost potencjału produkcyjnego, poprawa jakości oferowanych produktów oraz umacnianie pozycji marki Warmia to niektóre z elementów realizacji tej strategii. |
Wilbo S.A. to producent najwyższej jakości konserw rybnych oraz ryb mrożonych. Opiera swoją działalność na trzech kluczowych markach: Neptun, markę ekonomiczną Taaka Ryba oraz markę ryb mrożonych Dal Pesca. Neptun to najcenniejsza z marek Wilbo – od 2000 roku jej rozpoznawalność i popularność wśród konsumentów nie słabnie. Marka Neptun to konserwy rybne najwyższej jakości łączące wyselekcjonowane składniki i doskonały, naturalny smak. Marka Taaka Ryba to propozycja dla nowoczesnego Konsumenta poszukującego tradycyjnego smaku za rozsądną cenę. Zrewitalizowana linia ryb mrożonych, panierowanych Dal Pesca to wyselekcjonowane mięso ryb, bez dodatku konserwantów, delikatne, soczyste i bez ości , przygotowane na wzór domowego posiłku cieszy podniebienie wymagających Konsumentów. |
DAJAR HORECA, dział dedykowany profesjonalistom w branży gastronomicznej jest częścią europejskiego giganta w zakresie wyposażenia drobnego AGD oraz mebli ogrodowych, który swoim zasięgiem obejmuje już sporą część kontynentu. Od kliku lat DAJAR znajduje się w prestiżowym rankingu Polityki na 500 największych polskich przedsiębiorstw. DAJAR HORECA jest w tej chwili liderem rynku obsługującym wszystkie liczące się sieci hotelowe i restauracyjne oraz niezliczoną ilość klientów indywidualnych. Obiekty zaopatrujemy kompleksowo, począwszy od serwetki czy słomki na technologii kuchni i jej wyposażeniu skończywszy. Jednak naszym główną działalnością od lat to sztuka stołu: zastawa stołowa, szkło i sztućce. Jesteśmy bezpośrednim, a niejednokrotnie wyłącznym importerem największych światowych producentów takich jak: Z bardzo dobrym skutkiem od lat rozwijamy markę własną Ambition, czego ukoronowaniem jest związanie się partnersko z jednym z topowych kulinarnych show telewizyjnych. Jesteśmy obecni na wielu konkursach kulinarnych, w tym – po raz pierwszy jesteśmy Partnerem Dorszowych Żniw, z czego niezmiernie się cieszymy i jesteśmy bardzo dumni. |
Firma ChemaN jest producentem wysokiej jakości odzieży dla gastronomii. Wieloletnia współpraca z szefami kuchni oraz właścicielami inspiruje nas do tworzenia nowoczesnych, modnych i pełnych świeżości linii ubrań. To marka gwarantującą najwyższą jakość i zadowolenie klientów. |
Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć hal handlu hurtowego. Oferujemy pełne zaopatrzenie dla osób prowadzących działalność gospodarczą – w szczególności dla gastronomii, cateringu, hotelarstwa, handlu detalicznego, a także sklepów, kiosków czy stołówek oraz instytucji opieki społecznej i placówek oświatowo-wychowawczych.Naszymi głównymi atutami są przede wszystkim korzystne lokalizacje sklepów, a także przestronność hal sklepowych oraz bogata oferta asortymentowa w atrakcyjnych cenach. Godziny otwarcia naszych hal dostosowujemy do potrzeb klientów. Ponadto staramy się zapewnić jak najwyższą jakość i sprawność zakupów dzięki fachowemu personelowi oraz skomputeryzowanemu systemowi obsługi klientów. |
Wszystko zaczęło się od małej rozlewni wody czerpanej ze źródeł leżących na terenie Żywieckiego Parku Krajobrazowego. Dzisiaj działamy w pięciu lokalizacjach zatrudniając blisko 600 pracowników, a nasze udziały wartościowe w rynku wody butelkowanej przekraczają 30%. Jesteśmy największym producentem wody butelkowanej w Polsce i od wielu lat niekwestionowanym liderem rynkowym. To dowód ogromnego zaufania, jakim konsumenci darzą nasze produkty. |
Expo Sweet to największe w Polsce i Europie Środkowej targi branży cukierniczej, które od wielu lat angażują się w promowanie cukiernictwa w gastronomii. Jeden z czterech dni targowych jest specjalnie poświęcony branży gastronomicznej. Tego dnia odbywają się pokazy produktów cukierniczych, które mają zastosowanie w gastronomii i są wykorzystywane przez kucharzy na całym świecie.Na głównym Forum targów odbywają się „Mistrzostwa Polski w przygotowaniu deseru” z pulą nagród pieniężnych 10.000zł. Mistrzostwa są imprezą dedykowaną wyłącznie kucharzom i restauratorom, a patronatem merytorycznym objęły je takie organizacje, jak Fundacja Szefów Kuchni, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Trendy Chef oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.Więcej informacji, a także relacje z poprzednich edycji targów można znaleźć na stronie www.exposweet.pl. Szefów kuchni, kucharzy i restauratorów zainteresowanych startem w Mistrzostwach Polski w przygotowaniu deseru, zapraszamy do przesyłania zgłoszeń – szczegóły na stronie targów lub pod e-mailem: ezig@exposweet.pl. W przyszłym roku Expo Sweet odbędzie się w dniach 21-24 lutego 2016, zaś Mistrzostwa Polski w przygotowaniu deseru są zaplanowane na wtorek, 23 lutego. |
Jesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre ? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience.Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”- szkolimy chefów kuchni – szkolimy kucharzy – doradzamy i pomagamy – wyposażamy hotele i restauracje |
Wieloletnie doświadczenie RM GASTRO w produkcji, stała współpraca z ekspertami kulinarnymi oraz własne zaplecze projektowe zapewniają kompleksowe wsparcie dla Klienta i wysoką jakość oferowanych urządzeń. Nad prawidłowym i długoletnim działaniem sprzętu czuwa rozbudowana sieć serwisowa. Nasze urządzenia trafiają do profesjonalnych kuchni dlatego od produkcji, przez sprzedaż, użytkowanie i doradztwo kulinarne, aż po serwis, obsługują je wyłącznie profesjonaliści. |
Robot Coupe, to specjalista urządzeń do przygotowania żywności, oferujący całą linie urządzeń dostosowujących się do Państwa rozmaitych wymagań profesjonalnych. |
W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Firma Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze. Aby zapewnić doskonałą jakość, firma kontroluje uprawy warzyw na każdym etapie począwszy od zasiewu, aż do zbioru. Kluczowe jest to, że warzywa przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Ponad stuletnie doświadczenie zobowiązuje, dlatego firma Bonduelle stale wprowadza innowacje. Z pewnością do największych z nich należą mrożone warzywa gotowane na parze oraz warzywa pakowane próżniowo sous vide w kategorii warzyw konserwowych. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat firma Bonduelle współpracuje również z polskimi rolnikami z samego serca Polski (kujawsko-pomorskie). Warte podkreślenia jest również to, że warzywny koncern w sposób szczególny dba o rozwój zrównoważony stale udoskonalając wszystkie procesy wewnątrz firmy. |
La Lorraine Polska to lider w produkcji pieczywa w Belgii, Polsce i Czechach. Nasze produkty są dostępne w całej Europie, Turcji i Chile. Mamy dwie marki: Daupine i Panscofood.com, które stanowią portfolio 250 produktów. Naszym celem jest sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających szefów kuchni. Marka Panescofood.com dedykowana jest rynkowi gastronomii i jej misją jest innowacyjność i wysoka jakość w której stawiamy sobie najwyższa poprzeczkę. Zapraszamy na nasza stronę: www.panescofood.com oraz do obejrzenia filmu stanowiącego inspiracje do kreacji kulinarnych z naszych produktów (link). |
Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A. – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej, przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych. Spółka specjalizuje się w produkcji olejów konfekcjonowanych, margaryn oraz tłuszczów dla branży cukierniczej, piekarskiej oraz HoReCa. Oferuje szeroką gamę margaryn cukierniczych, charakteryzujących się wysoką jakością oraz właściwościami, spełniającymi różnorodne oczekiwania klientów. Wiodące marki margaryn to OPTIMA, MAESTRA, PRIMA, JEDYNA, BOLERO, MILAMA i AMADA. Firma oferuje również wysokiej jakości tłuszcze smażalnicze, produkowane w oparciu o surowce krajowe, tropikalne oraz ich modyfikacje co zapewnia najwyższą jakość smażonych potraw. Polecamy frytury: Solfryt (wyprodukowany na bazie wysokooleinowego oleju słonecznikowego), Olfryt Sun, Olfryt Plus, Pan Max i Tytan oraz 100% olej rzepakowy TOP Q. ZT „Kruszwica” S.A. jest twórcą projektu Akademia Mistrza, kierowanego do uczestników branży cukierniczej, zainteresowanych rozwojem własnym i swoich biznesów, otwartych na wymianę doświadczeń, poznawanie nowych trendów, promujących politykę wysokiej jakości oraz zaangażowanych w rozwój Polskiego Rzemiosła Cukierniczego i Piekarskiego. |
FUSION GUSTO jest specjalistą w segmencie ziół, kwiatów jadalnych, kiełków, oliwek, egzotycznych owoców i warzyw. Obecnie proponujemy naszym klientom ponad 200 różnych gatunków roślin pochodzących z różnych zakątków świata. Staramy się stale powiększać ofertę i poszukiwać dla naszych klientów nawet najbardziej egzotycznych produktów, takich jak: czarny czosnek, durian czy mech jadalny. Jesteśmy bezpośrednim importerem przez co możemy zagwarantować klientom wysoką jakość i przystępne ceny. Dzięki specjalnie wynegocjowanym warunkom w firmach logistycznych możemy docierać z naszymi produktami nawet do najbardziej oddalonych miejsc na terenie kraju.Dla naszych klientów organizujemy również szkolenia z zakresu wiedzy, obróbki warzyw i owoców egzotycznych. |
Iglotex SA to czołowy producent oraz dystrybutor żywności mrożonej w Polsce z 30- letnią tradycją. • 4 zakłady produkcyjne • 25 oddziałów na terenie całego kraju • 50 tysięcy kompleksowo obsługiwanych punktów detalicznych i gastronomicznych • ponad 400 przedstawicieli handlowych • ponad 500 specjalistycznych samochodów – chłodniKompleksowa oferta dla gastronomiiNasze atuty: • kompleksowe zaopatrzenie punktów gastronomicznych • największy zespół ludzi dedykowany rynkowi gastronomicznemu • codzienne dostawy • zespół doradców kulinarnych, który organizuje szkolenia, pokazy i prezentacje • system Telemarketingu wdrożony w połowie 2012 dla klientów na terenie Krakowa i okolic, systematycznie powiększany, docelowo będzie zapewniał całodobową obsługę klientów na terenie całej Polski |
Firma SAGA to marka papierów do gotowania oraz pieczenia produkowana przez fińską firmę Metsä Tissue – wiodącegoy na światowym rynku producenta papierów. Główne marki firmy to: SAGA, Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin oraz Fasana. Papier do gotowania i pieczenia SAGA to beztłuszczowe przygotowanie potraw w każdym procesie gastronomicznym, tj. w wodzie, na parze, w piecu, na patelni, w urządzeniach elektrycznych. Właściwości, które wyróżniają papier SAGA na tle pozostałych papierów dostepnych na rynku to: • Wodoodporność – nie rozpuszcza się podczas gotowania w wodzie lub na parze • Tłuszczo szczelność – nie przepuszcza tłuszczu • Obustronnie pokryty warstwą silikonu – jedzenie nie przywiera do niego, eliminacja tłuszczu w obróbce produktów • Odporność na niskie oraz wysokie temperatury – zamrażanie – dania na ciepło • Brak migracji smaków i zapachów • Wyrazistość smaków, aromatyczność potraw • Innowacyjna forma serwowania • Higieniczne przygotowanie żywności • Produkt biodegradowalny i kompostowalny |
Spółka J.J. Darboven Poland jest dynamicznie rozwijającą się na polskim rynku gałęzią niemieckiej firmy z blisko 150 letnią tradycją J.J. Darboven GmbH&Co. KG. Od samego początku działalności, bazując na doświadczeniu i tradycji firmy matki, kładziemy nacisk na kompletną profesjonalną obsługę klienta. Od ponad 20 lat J.J. Darboven Poland jako wyspecjalizowana firma dystrybucyjna zorientowana na gastronomiczny rynek premium, dostarcza niezmiennie najwyższej jakości produkty (kawę, herbatę, czekoladę), niezawodne maszyny wraz z serwisem oraz zapewnia profesjonalne doradztwo. Więcej na www.darboven.pl |
Farm Frites to rodzinna firma, która od ponad 40 lat specjalizuje się w produkcji wyrobów ziemniaczanych. Firma z międzynarodowym doświadczeniem, w 1992 roku firma pojawiała się w Polsce ze swoją profesjonalną ofertą dla gastronomii, a w 1994 roku rozpoczęła produkcję w fabryce w Lęborku. Farm Frites dba o to, by zagwarantować swoim Klientom najwyższą jakość i różnorodną ofertę, a nowości produktowe tworzone są w odpowiedzi na konkretne potrzeby rynku. Firma jako pierwsza wprowadziła na polski rynek wiele produktów, min. cienkie frytki charakterystyczne dla sieci restauracji typu fast food, stworzyła linię innowacyjnych frytek Fast Fry, czy ostatnio Quick Oven Fries – najszybsze frytki do przygotowania w profesjonalnych piecach. W tym roku firma wprowadziła też całą linię ziemniaczanych specjalności Let’s go mini, które dzięki różnorodności smaków oraz wyjątkowej wydajności zawojują menu w restauracjach. Farm Frites to marka, która jednoznacznie kojarzy się z profesjonalizmem i wysoką jakością. |
Firma Ajfood Sp. z o.o. zajmuje się kreowaniem konceptów zwiększających atrakcyjność oferty dla klientów gastronomicznych. Ścisła współpraca z Farm Frites zaowocowała stworzeniem m.in. konceptów łączących chrupiące frytki Farm Frites z soczystymi burgerami i stripsami ajfood (Chips & Chicken oraz Top Burgers & Fries). Firma specjalizuje się w oferowaniu mrożonych produktów dedykowanych do gastronomii takich jak: – produkty z kurczaka: stripsy, chicken wings, nuggets, chicken pops etc. – różnego rodzaju burgery: 100% wołowe, drobiowe, drobiowo-wieprzowe, – produkty uzupełniające: tłuszcz wołowy, toping do pizzy, kukurydza w kolbach itp. Zapraszamy do współpracy: sprzedaz@ajfood.pl |
firma MERIDON specjalizuje się : – dystrybucja naturalnych koncentratów soku JAFFA GAN z Israela . – dozowniki do soków firmy Crathco Grindmaster – USA – systemy p.poż. dla ochrony kuchni – urządzenia i sprzęt dla gastronomii – serwis i montaż na terenie całego kraju |
Hiestand należy do Grupy ARYZTA, która jest jednym z największych producentów mrożonych produktów piekarniczych na świecie, z przychodami ponad 4 mld EUR. Grupa posiada pozycję lidera w sektorze pieczywa mrożonego. Jest globalnym dostawca produktów piekarniczych do sektora gastronomicznego, handlowego i restauracji szybkiej obsługi. Jest wiodącym dostawca pieczywa do wypieku oraz typu ambient w Polsce i zatrudnia ponad 500 osób w 3 zakładach produkcyjnych oraz posiada 7 centrów dystrybucyjnych na terenie całego kraju. Największy producent pieczywa hamburgerowego, tortilli i croissantów (700 mln szt. rocznie) |
Willa Win jest jednym z najbardziej doświadczonych sprzedawców wina. Nasi klienci obdarzyli nas zaufaniem, ponieważ zawsze dobieramy wina w sposób doskonały. Każda butelka wina posiada niepowtarzalny aromat miejsca z którego przybyła. Wino to nasza pasja, a chęć dzielenia się nią zaowocowała powstaniem Willi Win. Nasza misja to zapewnienie wysokiego poziomu oferowanych win przy zachowaniu atrakcyjnych cen. Zaspokajamy smak każdego podniebienia, ponieważ nasza bogata oferta obejmuje wina z najróżniejszych zakątków świata w tym: Francji, Włoch, Australii, Hiszpanii, Niemiec, Chile, Argentyny, RPA, Nowa Zelandia, Portugalia i wiele innych wspaniałych winnic. Naszym zadaniem jest także służenie radą i pomocą w trakcie całego procesu tworzenia karty win, sprawne pozyskiwanie, magazynowanie i sprzedaż zamawianych roczników, dlatego jesteśmy w stanie oferować nasze wina na tak atrakcyjnych warunkach. Prawdziwy miłośnik wina codziennie znajdzie u nas coś ciekawego dla siebie. |
Firma MAXIMUS zapewnia najlepszą obsługę klienta, którą osiąga udzielając doradztwa na każdym etapie inwestycji. W rzetelny i sumienny sposób świadczymy swoje usługi, profesjonalnie i terminowo. Zapewniamy serwis gwarancyjny i po gwarancyjny. Oferujemy wysokiej jakości produkty w atrakcyjnych cenach. |
POLSKA GASTRONOMIA – jest intensywnie rozwijającą się firmą działającą w zakresie zaopatrzenia dużej i małej gastronomii w produkty spożywcze. Celem naszej działalności jest dostarczenie szerokiej gamy produktów. Posiadamy bogatą ofertę mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, dziczyzny, jagnięciny, owoców morza, grzybów oraz produktów nabiałowych i wędlin. Współpracujemy tylko z najlepszymi i sprawdzonymi producentami i w oparciu o ich produkty chcemy rozwijać naszą firmę zarówno na Pomorzu jak i w pozostałych regionach naszego kraju. Profesjonalny zespół handlowców codziennie dokłada starań aby utrzymać wysoki poziom dostaw, przyczyniając się do dynamicznego rozwoju firmy. |
Firma Golden Fruits jest dostawcą najwyższej jakości warzyw i owoców dla gastronomii. Gwarantujemy profesjonalną współpracę z hotelami, restauracjami, punktami gastronomicznymi oraz firmami cateringowymi. Naszym priorytetem jest satysfakcja i zadowolenie klienta. Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie stale poszerzamy oferowany asortyment naszej firmy o nowe produkty zgodnie z indywidualnymi wymaganiami odbiorców. Nasze wieloletnie doświadczenie wpływa korzystnie na współpracę z klientami. |
PATRONI MEDIALNI
Kuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. |
Radio Plus Gdańsk– PRZEBOJE ZAWSZE MŁODE! Jesteśmy też zawsze blisko naszych słuchaczy, z którymi spotykamy się przy okazji różnych wydarzeń plenerowych. Na naszej antenie oprócz dobrej muzyki, codziennych, najświeższych wiadomości i bieżących informacji o sytuacji na drogach również programy autorskie „Turek pomoże od kuchni”, „Auto Plus”, „Po zdrowie do radia”, czy „Weekend na Plus”. Podpowiadamy słuchaczom na jakie wydarzenia kulturalne warto się wybrać i na jakich imprezach nie może ich zabraknąć! Włącz przeboje zawsze młode na 101,7 FM! |
Kucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP. |
Papaja.pl – Platforma Gastronomiczna – to największy i najstarszy portal gastronomiczny w Polsce. Od ponad 14 lat jest źródłem wiedzy dla szefów kuchni, restauratorów oraz firm działających na rynku HoReCa. To u nas można uzyskać informację oraz przeczytać obszerną relację z odbywających się imprez branżowych – konkursów, pokazów, targów i projektów unijnych. Prezentujemy sylwetki znanych i cenionych szefów kuchni z kraju, jak i zagranicy. Wspieramy kobiety, które działają na rzecz gastronomii. Współpracujemy z organizacjami i stowarzyszeniami. Od kilku lat jesteśmy patronem medialnym Kulinarnego Pucharu Polski. Wspieramy publikacje wydawnicze i promujemy książki związane z tematyką gastronomiczną. |
Poradnik Restauratora jest pismem wydawanym nieprzerwanie od 1999 roku, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju, czego wyrazem jest wysoka pozycja w niezależnych badaniach. PR to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo – informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do rąk specjalistów w branży gastronomicznej. Adresatami są właściciele lokali gastronomicznych oraz osoby, które podejmują decyzje zakupowe. Wydawcą PR jest Biuro Promocji i Reklamy Generalczyk spółka jawna, które w swoim portfolio posiada także Poradnik Handlowca – czołowy tytuł wśród pism branży FMCG oraz magazyn Handlowiec, skierowany do sieci franczyzowych FMCG. |
Akademia Kulinarna, to magazyn skierowany do uczniów szkół gastronomicznych oraz młodych kucharzy zaczynających swoją kulinarną, zawodową przygodę.Projekt został stworzony nie tylko by inspirować, ale również po to, by uczyć. Dlatego każde wydanie zawierać będzie przepisy ilustrowane etapami przygotowania dań, które pomogą w zrozumieniu procesu powstawania konkretnych potraw. Wśród stałych rubryk znajdą się również wywiady ze znakomitymi szefami kuchni oraz cukierni, dzięki którym dowiecie się jak wyglądała ścieżka kariery ludzi osiągających sukcesy w branży gastronomicznej. Ponadto będziecie mieli możliwość zadawania pytań ekspertowi kulinarnemu – Jerzemu Pasikowskiemu, poznawać tajniki carvingu wraz z Mariuszem Gachewiczem oraz pogłębiać wiedzę cukierniczą razem z Bożeną Sikoń. Akademia Kulinarna pomoże Wam także zrozumieć wpływy lokalnych tradycji na nowoczesne kulinaria, poprzez cykl artykułów o tworzących naszą tożsamość kuchniach regionalnych. |
Food Service to miesięcznik skierowany do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli, pragnących poszerzać swoją wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług. Na stałe współpracują z nami znani polscy szefowie kuchni, m.in.: Adam Chrząstowski, Wojciech Modest Amaro, Jarosław Dumanowski. Food Service informuje o wydarzeniach w kraju i za granicą, przedstawia zmiany oraz trendy w branży, nowości, analizy rynku i placówki gastronomiczne oraz promuje projekty unijne!Jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Włoszech, Szwajcarii oraz Indiach. Współpraca obejmuje też wydawnictwa w Chinach, na Węgrzech i w Rosji. |
SlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów.Strona www.slowlifepolska.pl |
RESTAURACJA – specjalistyczny dwumiesięcznik dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także do Szefów Kuchni i pracowników branży HoReCa. Restauracja dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z Państwem swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym. |
Portal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ. |
Wszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok. |