W dniu 14 maja 2010 r. w Hotelu Kozi Gród odbył się piknik połączony z Targami Majowymi organizowanymi przez firmę Jareks.
W trakcie przygotowań do imprezy z inicjatywy Szefa Kuchni Hotelu Kozi Gród Przemysława Formeli (wiceprezesa SPKiC RP), powstał pomysł na zorganizowanie wspólnego gotowania. Do współpracy zaprosił wszystkich zaprzyjaźnionych ze Stowarzyszeniem SPKiC RP – szefów kuchni.
– Postanowiliśmy przygotować ryby wędzone i grillowanie, do tego celu wykorzystaliśmy ponad półtoratonową grillo-wędzarnie, w której uwędziliśmy 50 kg pstrąga i przygotowaliśmy 120 kg steków z łososia, dzięki temu udało się nam obsłużyć ponad 800 osób – relacjonuje Artur Szymański.
Honorowym gościem imprezy był Pan Mariusz Pudzianowski, który odwiedził nasze stanowisko i uczestniczył we wspólnym gotowaniu. Pan Mariusz nie krył zadowolenia z wyników naszej pracy, bo jak powszechnie wiadomo lubi sobie dobrze zjeść.
We wspólnym gotowaniu dzielnie pomagali nasi wierni przyjaciele: Paweł Macioszczyk – Szef Kuchni El Greco, Grzegorz Szymański, Andrzej Ławniczak, Rafał Kwidzyński – Szef Kuchni Hotelu Bazuny, Daniel Przytarski z Zajazdu Florencja, Krzysztof Pelcer z Zajazdu Florencja, Damian Machola z Hotelu Kozi Gród, Sebastian Raulin z Hotelu Kozi Gród, Krystian Łukaszewski z Hotel Kozi Gród, Darek Danielewicz- Szef Kuchni Restauracji Chata Rybaka, Sławomir Machola – Szef Kuchni Pod Orłem oraz Artur Szymański – Szef Kuchni Hotelu Wasko. Należy podkreślić, iż załoga Hotelu Kozi Gród zajmowała się całą kompleksową obsługą imprezy.
Właściciel firmy Jareks Wiesław Fajtek i manager Dariusz Formela byli bardzo zadowoleni z efektów naszej pracy.
Serdeczne podziękowania dla sponsorów firmom Limito, Iglotex, Farm Frites oraz Hotelowi Kozi Gród dzięki, którym udało się zorganizować wspólne gotowanie oraz za przekazanie części funduszy na remont nowej siedziby SPKiC RP.
Zarząd SPKiC RP dziękuje również swoim stałym sponsorom: firmie CHEMAN, EKOLAB, GRONEX, FARM FRITES,PAPAJA.PL za pomoc i stałą już 10-letną współpracę w kreowaniu wizerunku pomorskiej kuchni i pomorskiego Szefa Kuchni.
źródło: papaja.pl