Finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

Zwycięzcą tegorocznej edycji został Łukasz Daszyński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej.

Drugie miejsce zajęła Ilona Kruczek z Technikum Lider w Lublinie przy ul. Radziwiłowskiej, któremu przyznany został certyfikat Kuźnia Talentów Kulinarnych Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, a na trzecim miejscu uplasował się Pisarek Maciej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy Okólnej. 

Jury przewodniczył Tomasz Purol – Executive Chef Hotel Blow Up Hall 5050.
Razem z pozostałymi członkami jury: Witoldem Iwańskim – szef kuchni restauracji „Aruana” w hotelu Narvil, Arturem Skotarczakiem – Executive Chef Restauracji “Muga”, Robertem Skubiszem – szef kuchni restauracji „Amber Room” w Pałacu Sobańskich, Maciejem Majewskim – szef kuchni w hotelu Sofitel Warsaw Victoria/restauracja „Le Victoria Brasserie Moderne” oraz Michałem Kudukiem – Executive Chef Blue Diamond Hotel wyłonili zwycięzców XII edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.

Finaliści mieli za zadanie przygotować danie główne z pstrąga tęczowego oraz minimum jednego rodzaju Primerby i Esencji bulionu rybnego Knorr Professional.

Łukasz wyjedzie na staż do Restauracji Hisop w Barcelonie uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz weźmie udział w finałe konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2016.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy i gratulujemy!

Źródło: https://www.unileverfoodsolutions.pl

pp_4715_0724x0000_0