Kongres Szefów Kuchni / 12 października 2016

Centrum Targowo – Kongresowe MT Polska, Warszawa

O sukcesie restauracji w dużej mierze decyduje szef kuchni, od którego należy oczekiwać wiedzy eksperckiej w dziedzinie kulinariów, a także profesjonalizmu w zarządzaniu personelem, zakupami i niejednokrotnie całą restauracją. W Polsce bardzo długo był to, a może nadal jest, zawód niedoceniany. Mimo to awans na szefa kuchni to wielkie wyróżnienie. Należy jednak pamiętać, że wymaga ono multidyscyplinarnych kompetencji i łączy się z wielkim stresem. Niejednokrotnie wydanie wszystkich zamówień nie pozostawia wręcz żadnego marginesu na pomyłki, a pracujący pod presją czasu i oczekiwań, nieustannie oceniani szefowie kuchni muszą radzić sobie z niezwykłym stresem.

Kongres Szefów Kuchni powstał z myślą o integracji środowiska, lepszej wymianie poglądów i opinii oraz zapewnieniu szefom kuchni najwyższej jakości wiedzy merytorycznej z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami, całą restauracją, własnym nazwiskiem oraz treningu przywództwa. Celem jest także znalezienie najlepszych metod walki z pojawiającym się stresem i wypaleniem.

W wydarzeniu udział weźmie ok. 800 uczestników. Oprócz wystąpień i paneli dyskusyjnych organizator przewidział sesje networkingowe. Kongresowi towarzyszyć będzie Strefa Dostawców, w ramach której firmy będą mogły pokazać swoje nowości i innowacyjne rozwiązania.

Kongres ma formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogą jedynie osoby, które dostaną imienne zaproszenie zawierające specjalny kod lub zgłoszą chęć udziału poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego zamieszczonego na stronie www.kongresszefowkuchni.pl, a następnie otrzymają potwierdzenie swojej rejestracji. Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni jest bezpłatny.

Program merytoryczny Kongresu Szefów Kuchni 2016

10.00 Czy sprawne zarządzanie zespołem może przyczynić się do sukcesu Szefa Kuchni? Jak stworzyć w kuchni zgrany zespół? Jak motywować pracowników? Jak delegować obowiązki i spać spokojnym snem? Zarządzanie zespołem; motywowanie i delegowanie obowiązków dla Szefów Kuchni. Marta Baraniak – Wiśniewska

10.40 Czego mogą oczekiwać nasi podwładni? Aspekty prawne zarządzania zespołem. Małgorzata Buczkowska

11.20 Jak kontrolować food cost i zarządzać zapasami? Mity i fakty na temat zarządzania magazynem. Piotr Rogowski

12.00 networking/szkolenia produktowe

13.00 Podstawowe grzechy restauracji. Jak uniknąć spadku zysków i braku klientów? Jakie są najczęściej popełniane błędy w polskich restauracjach? Złote zasady. Anna Dębska

13.40 Między tradycją a nowoczesnością. Molekuły czy produkty regionalne? Czy istnieje kuchnia polska? Jak powinna wyglądać dzisiejsza kuchnia na światowym poziomie? – Jarosław Uściński, Jarosław Walczyk, Janusz Pasikowski, Jean Bos, Witek Iwański, Michał Molenda, Rafał Wronka, Robert Głyda

14.20 networking/szkolenia produktowe

15.20 Personal branding. Od kuchni czyli mistrz na widelcu. Joanna Janowicz

16.00 LIDER, czyli kto? Jak buduje się lidera? Generał Roman Polko

Bieżące informacje na temat wydarzenia publikowane są na profilu Kongresu na facebook’u: https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/.

Organizator: Evential Sp. z o.o.
ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 31/33
00-379 Warszawa
biuro@evential.pl
www.kongresszefowkuchni.pl
https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/