#wspieramyrozwójgastronomii #kongresszefówkuchni
12 października 2021, EXPO XXI, Warszawa
Misją Kongresu Szefów Kuchni jest wspieranie rozwoju branży gastronomicznej. Kongres ma także na celu zwrócenie uwagi na to jak trudne jest w praktyce wykonywanie zawodu kucharza, a w szczególności szefa kuchni
Kongres Szefów Kuchni to wydarzenie w pełni skierowane do szefów kuchni. Uczestniczący w nim kucharze przyjeżdżają z całej Polski, aby wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa. Istotnymi elementami tego wydarzenia są: bogaty program merytoryczny, branżowe debaty i możliwość poznania oferty najciekawszych dostawców. Kongres stał się także ważnym dla szefów kuchni spotkaniem towarzyskim. W jego trakcie możliwa jest wymiana opinii i doświadczeń z kolegami i koleżankami po fachu. W ostatnich latach ten aspekt zyskiwał na znaczeniu. Szefowie kuchni każdego dnia poddawani są dużej presji czasu. Ich praca jest nieustannie oceniana. Długie godziny pracy w kuchni oraz niezwykła jej intensywność wymagają odporności fizycznej i psychicznej. Dlatego możliwość wymienienia opinii i wzajemne wsparcie mają kluczowe znaczenie dla dobrego samopoczucia przedstawicieli zawodu. Raz w roku jest to możliwe właśnie w trakcie Kongresu Szefów Kuchni.
W trakcie tegorocznego edycji wydarzenia poruszone zostaną zagadnienia z zakresu kuchni polskiej, gastronomicznego rynku pracy, kreatywności, przywództwa, technologii, jakości i bezpieczeństwa oraz najistotniejszych trendów rynkowych. Na scenie wystąpią ekonomiści i eksperci biznesowi by podzielić się wiedzą z zakresu zarządzania. Nie zabraknie też rozpoznawalnych szefów kuchni.
Ważnymi elementami w pracy szefa kuchni są: umiejętność pracy w zespole, zarządzanie finansami, kompetencje organizacyjne, skuteczna komunikacja, znajomość kultur i kuchni świata a także tajników naszej rodzimej, tradycyjnej kuchni polskiej. Ciągłe rozwijanie wspomnianych umiejętności jest niezbędne do osiągnięcia sukcesu. Dlatego w trakcie Kongresu Szefów Kuchni istnieje możliwość rozwijania i pogłębiania wiedzy na wspomniane tematy. Dla szefów kuchni i ich zastępców udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Należy pamiętać jednak, że rejestracja jest obowiązkowa. Panel rejestracyjny otwarty będzie jedynie do 10 października 2021.
Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2021
HENDI Polska to część międzynarodowej grupy Hendi, zajmującej się od ponad 80 lat produkcją i handlem profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym w całej Europie.
GRAFEN to najlepsze produkty do profesjonalnej kuchni, produkowane przez uznanych producentów. Produkty tworzone we współpracy z najlepszymi inżynierami i designerami. Żadnych kompromisów!
FINE DINE oferuje markowe produkty, wyróżniające się jakością i stylem. Atutem marki jest duża dostępność towarów z magazynów na terenie całego kraju.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie.
Szczegółowe informacje o programie: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.
Więcej: www.kongresszefowkuchni.pl