Dariusz Zahorański INFO

Schowek01Imię: Dariusz Tadeusz

Nazwisko: Zahorański

Stanowisko: Executive Chef, Regional Trainer M&E for new standarts na Europę Wschodnią

Osiągnięcia:

  • kierowanie zespołem przygotowujacym uroczystą kolację wydaną na zaproszenie Pani Prezydentowej Kwaśniewskiej w Warszawie, w Teatrze Narodowym dla królowych i księżniczek europejskich, z Bliskiego Wschodu, lunch w Restauracji La Boheme dla Kanclerza Niemiec i Angeli Merkel.
  • współpraca z Ambasadą Belgii przy wszystkich wizytach głowy panującej w Belgii jak i następcy tronu
  • przygotowywanie oficjalnych lunchy i kolacji w rezydencjach lub ambasadach dla następujących dyplomatów Ambasadorów i Atache wojskowych w latach: 1997-2001 Ambasador RPA (Jego Excelencja Dr. Zazeraj), Ambasador Włoch, Ambasador Belgii (Jego Excelencja van Helleman), Ambasador Kanady, Ambasador Słowenii, Ambasador Iranu, Atache Kulturalny Włoch (pan Giorgolo), Atache Wojskowy Holandii, Atache Wojskowy Kanady (pan płk.Strynadka), Atache Wojskowy Niemiec, Atache Wojskowy Belgii
  • 2002 – przygotowanie zespołu do Kulinarnego Pucharu Polski i jego zdobycie / podjecie pracyw Radison SAS a następnie po reorganizacji w Radisson BLU Centrum Hotel Warszawa, otwarcie operacyjne hoteli RadissonBlu w Berlinie i Kaliningradzie, Task Force w Hotelu Carlton Radisson BLU w Bratysławie
  • 2004 – przygotowanie zespołu do Konkursu Sielawa Blues i zajęcie  3-go miejsca
  • 2004 – wyjazd do Mexyku na Festiwal Aregalla, pokazy kuchni polskiej i starty w konkursach wyróżnienia i nagrody specjalne
  • 2005 – przygotowanie zespołu do Konkursu Sielawa Blues i zajęcie 1-go miejsca przez zespół
  • 2006 – przygotowanie zespołu do Konkursu Sielawa Blues
  • 2007 – Trener Drużyny Narodowej Kucharzy Juniorów na Puchar Świata w Luxemburgu, (do10 listopada 2006)
  • 2008 – Trener drużyny regionalnej Pomerania na IKA 2008 w Erfurcie i zdobycie brązowego medalu, tydzień kuchni polskiej w Molsdor/Erfurt duży sukces w raz firmą Gastromedia
  • 2009 – 2013 – wybór na Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni po sukcesie kuchni polskiej w Molsdorf / Erfurt w roku 2008, powtórzenie wydarzenia, duża przychylność ze strony niemieckiej (Burmistrza i mieszkanców,prasy, dzienie 80 – 90 rezerwacji w restauracji Zur Gutte Quelle / Molsdorf wielokrotny juror konkursów kulinarnych, szkolenie w restauracji Sea Grill w Brukseli (***gwiazdki Michelin), szkolenie w centrum Cukierniczym w Normandii w firmie Elle &Vire pod okiem trenerów ze szkoły Gordon Blue, nominacja na regionalnego trenera  d/s nowych standartów w europie wschodniej w RadissonBlu, konsultant w firmach Turek i  Elle &Vire,  Rational, Wieschoy. Współpraca z polskim MSZ, ARR, MR Ambasador UPEMI – promocja kuchni polskiej w USA, Korei, Francji, Niemcy, Chiny, Wietnam

 

Specjalizacja: Obróbka mięs kulinarnych (grill, BBQ), ryb i skorupiaków, kuchnia polska w jej wszystkich odmianach i naleciałościach narodowych. Produkcja wędlin domowych sezonowanych

Kilka słów od siebie: Hymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm widzę, że wiele lat pracy nie zostało poświęconych na marne, a podczas konkursów kulinarnych widać coraz wyższy poziom