Może nie wszyscy z Was zdają sobie z tego sprawę, ale szef kuchni nie musi być celebrytą. I chociaż media kreują pracę szefa kuchni jako bajeczny zawód, obraz ten niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. W grudniowym numerze oprócz konstruktywnej rozmowy z Jerzym Pasikowskim, przeczytacie także kilka relacji, w tym: z warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Tom-Gast, ze spotkania z mistrzem cukiernictwa Leonardo Di Carlo zorganizowanym przez ZT Kruszwica oraz z VII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu”, organizowanego przez ZS Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie i firmę Stalgast. Dla tych z Was, którzy są głodni ciekawych osobowości, przygotowaliśmy wywiad z Adamem Michalskim, przedstawiającym tezę, że „rywalizacja to nie wszystko”. Oczywiście nie zabraknie naszych stałych rubryk, tj. pytanie do eksperta, technik kulinarnych oraz krzyżówki. Zapraszam do lektury!
Krzysztof Szulborski