Niebawem zamkniemy rok 2016, by z nowymi ambicjami i jeszcze większym zaangażowaniem wejść w 2017. Tym samym dotarliśmy prawie do półmetku roku szkolnego, który obfitował w wiele ciekawych wydarzeń, konkursów, nowej wiedzy i wspaniałych wywiadów. Grudniowe wydanie „akademii kulinarnej” jest bogate zarówno w stałe rubryki, tj. krzyżówkę z nagrodami, techniki krojenia, akademię wina oraz wiele ciekawych przepisów przygotowanych specjalnie dla Was przez naszych ekspertów kulinarnych. Dodatkowo przeczytacie wywiad z szefem kuchni Hotelu Mikołajki***** Tomaszem Milewskim, który opowiada m.in. o tym, co zrobić, gdy hotelowy gość zadzwoni w środku nocy z prośbą o upieczenie urodzinowego tortu, jak sprawić, by w ciągu dwóch miesięcy wypracować większość rocznego zysku oraz czym różni się praca w restauracji od bycia szefem kuchni w pięciogwiazdkowym hotelu. Dużo miejsca przeznaczyliśmy także na relację z organizowanego przez MAKRO Cash and Carry Polska konkursu kulinarnego Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016, który został rozstrzygnięty z końcem października. Na koniec życzymy wszystkim naszym Czytelnikom raz Partnerom Wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku!