Listopadowe wydanie magazynu „akademia kulinarna” obfituje w wywiady ze wspaniałymi osobowościami gastronomicznego świata. Przeczytacie pasjonującą rozmowę z Aleksandrą Sową-Trzebińską, według której zawód cukiernika, niesłusznie, nie cieszy się jeszcze taką popularnością jak zawód szefa kuchni. Dowiecie się jak spełnia się sen o Ameryce, dzięki Międzynarodowemu Konkursowi Les Chefs en Or. Z kolei Arleta Żynel niesamowita kobieta – szef kuchni – która kieruje się zasadą, że „wartością jest korzystanie z darów natury”, wyjawi Wam tajniki kuchni podlaskiej. Specjalnie dla Was w rozmowie z nauczycielem zawodu Dariuszem Mączką, odpowiemy na nurtujące pytanie „Jak kształcić dobrych kucharzy”. Pamiętajcie, aby zajrzeć do naszych stałych rubryk, czyli Pytanie do eksperta Jerzego Pasikowskiego oraz poznać kolejne etapy Technik krojenia Krzysztofa Szulborskiego. Tradycyjnie, przygotowaliśmy dla Was krzyżówkę z nagrodami. Zapraszam do lektury!
Krzysztof Szulborski