W kulinarnym świecie istnieje opinia, mówiąca o tym, że szkoły nie przygotowują absolwentów do wejścia na rynek pracy. Co zatem zrobić, by zostać szefem kuchni i założyć własną restaurację? – o tym, czego nie nauczysz się w gastronomiku opowiada Krzysztof Marciniak, perfekcjonista, wieloletni szef kuchni, a obecnie Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutexu. Z kolei Ernest Jagodziński, kierując się zasadą „swoje chwalimy, bo swoje znamy” opowie o tym, dlaczego warto promować polską kuchnię za granicą. Na deser Tomasz Deker właściciel sieci luksusowych cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier przedstawi blaski i cienie pracy cukiernika. Co więcej w lutowym wydaniu „akademii kulinarnej”? Oprócz stałych rubryk – przeczytacie relację z konkursu Bake & Play oraz podsumowanie warsztatów organizowanych przez firmę Tom-Gast. Nie zapomnijcie o wypełnieniu i przesłaniu krzyżówki – jak zwykle czekają na Was wspaniałe nagrody.