Każdy z Was chciałby gotować coraz lepiej, dlatego pomagamy Wam wspólnie z partnerami „akademii kulinarnej” pokazując techniki kulinarne, receptury, przedstawiamy drogę do sukcesu osób z branży HoReCa. Warto też byście zastanowili się co zrobić z wiedzą, którą Wam przekazujemy. Czy praca w zaciszu pracowni gastronomicznych w szkołach to wszystko? A może warto odważyć się i poddać swoje umiejętności ocenie w konkursach kulinarnych? W numerze październikowym znajdziecie zapowiedź prestiżowego konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”, organizowanego przez firmę Unilever Food Solutions. Koniecznie zapoznajcie się ze szczegółami. Polecamy to, szczególnie, jako patron medialny konkursu. Przypominamy także, że trzecia edycja Bake&Play, organizowanego przez Akademię Mistrza, trwa w najlepsze. W tym roku, młodzi adepci sztuki cukierniczej mają dwa zadania: przygotowanie ciasta oraz dwóch identycznych figurek, które nie będą jego elementem. Inspiracją jest sport. W październikowej „akademii kulinarnej” kontynuujemy także publikację Akademii Wina, którą przygotowuje dla Was firma Farutex. Tych informacji próżno szukać w innych periodykach. Dużo pracy w przygotowanie materiałów włożyły także firmy Nestle Professional, Iglotex, Kruszwica, Zeelandia. Doceńcie ich wkład i ćwiczcie pilnie. Tylko ciężka praca gwarantuje sukces w tym zawodzie.