Armenia i Gruzja z Orient Travel | relacja z wycieczki

Lubicie podróżować, odkrywać i poznawać nowe miejsca? A co jeżeli moglibyście to zrobić w ramach nagrody? Bo taką właśnie nagrodę od Orient Travel wylosował podczas Sylwestra Szefów Kuchni i Cukierni 2021/22 w Hotelu Zamek**** w Rynie – Piotr Bolczak Key Account Manager AFH w Żywiec Zdrój.

W ramach dorocznej imprezy sylwestrowej zawsze rozdajemy naszym Gościom wspaniałe prezenty, które fundują zaprzyjaźnione firmy partnerskie. W tym roku, podczas piątej już edycji Sylwestra Szefów Kuchni i Cukierni „Królewski bal u Bachusa”, który ponownie odbędzie się w gościnnych progach Hotelu Zamek**** w Rynie, także przygotujemy wyjątkowe upominki. Wśród nich z pewnością nie zabraknie jakiejś wspaniałej wycieczki z Orient Travel – Krzysztof Szulborski, organizator.

 

A co Piotr Bolczak zobaczył podczas podróży i jak ją wspomina, zobaczcie sami!

Dzięki SKP oraz Orient Travel mieliśmy okazję w maju odwiedzić Gruzję i Armenie. Podczas intensywnych 9 dni zobaczyliśmy Tbilisi, Batumi, Erywań oraz bardzo wiele ciekawy miejsc pełnych zabytków, podziwiając przepiękne widoki oraz poznając historię oraz ludzi zamieszkujących tereny Gruzji i Armenii. Zapierające dech widoki pasma Kaukazu oraz górę Kazbek uzupełniała przepiękna przyroda i życzliwi ludzie. Podczas pobytu w tych pięknych miejscach nie oparliśmy się degustacji lokalnych win, rodzimych alkoholi oraz przepysznej gruzińskiej kuchni. Zwiedziliśmy Cminda Sameba, czyli Klasztor Świętej Trójcy, będący ikoną tego kraju. W Gruzji cieszą oczy także starożytne skalne miasto Upliscyche, malownicze miasteczko Kachetia słynące z produkcji wina. Armenia to niezapomniany Erywań oraz krajobrazy wznoszące się 1500m n.p.m., a także największe jezioro Kaukazu i jedno z najwyżej położonych jezior świata (1916 m n.p.m.) – Sewan.

Podziękowania dla Krzysztofa Szulborskiego, SKP oraz Orient Travel za wspaniałą wyprawę oraz ucztę dla ciała i ducha. – Piotr Bolczak