Śledź Mancowy po kaszubsku – Produkt Tradycyjny
12 marca 2020 zakończony został pierwszy etap związany z uzyskaniem wpisu „Śledzia Mancowego po kaszubsku” na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wydarzenie organizowało Stowarzyszenie Dziedzictwo Kulturowe – Szlakiem Północy. Przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne…
VI Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra to całodniowa rywalizacja dwuosobowych i wyselekcjonowanych zespołów przygotowujących królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się 28 marca w Hotelu Atut**** w Licheniu.…
Brązowy medal dla Culinary Team of Poland na IKA 2020 w Stuttgarcie!
17 lutego 2020, drużyna Culinary Team of Poland zdobyła brązowy medal w kategorii dań regionalnych, podczas jednego z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na świecie – Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej (Internationale Kochkunst Ausstellung). W skład Culinary Team…
XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”
W związku z obecna sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się w Polsce koronawirusa 2019-nCoV, wszelkimi podjętymi decyzjami i działaniami państwowymi oraz rekomendacjami ze strony Sztabu Kryzysowego w Busku Zdroju, Organizatorzy podjęli decyzje o anulowaniu konkursu w…
EWOLUCJA I TRENDY W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
W ciągu ostatnich 20 lat polski sektor spożywczy przeszedł znaczące przeobrażenia, a dzięki stałemu rozwojowi technicznemu, technologicznemu i organizacyjnemu, Polska jest ósmym eksporterem żywności spośród państw UE, a ponadto oferuje duży potencjał dla produkcji żywności…
Culinary Team of Poland na IKA 2020 w Stuttgarcie!
W dniach 14-19 lutego 2020, odbędzie się jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na świecie – Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna (Internationale Kochkunst Ausstellung). Konkurs ten kreuje i wyznacza nowe trendy i techniki kulinarne na następne lata.…