Mistrz Szkolnej Patelni!
Dnia 15 marca 2018 r. w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie odbyła się XXIII edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni” pt. „Smaki Mazurskich Lasów – dziczyzna i grzyby”. Do rywalizacji stanęły…
Dnia 15 marca 2018 r. w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie odbyła się XXIII edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni” pt. „Smaki Mazurskich Lasów – dziczyzna i grzyby”. Do rywalizacji stanęły…
W czwartek, 15 marca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Chrobrzu odbyła się uroczystość nadania Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych tytułu Kuźni Talentów Kulinarnych Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. To prestiżowy tytuł – ma go tylko…
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy – to wszystko czeka na Państwa podczas…
XIII edycja ogólnopolskiego konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana – rozstrzygnięta. Znamy już nazwiska zwycięzców i wiemy, kto poleci na Pasta World Championship do Mediolanu. W ubiegłą sobotę, 10 marca 2018 roku, w Trzebownisku…
Za nami już 16 edycja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce – L’Art de la cuisine Martell 2018. 3 marcamury Zamku Ryn przeżyły wielkie oblężenie miłośników dobrej kuchni zarówno profesjonalistów jak i amatorów. …
W dniu 10 marca 2018 roku w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k. Rzeszowa odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, Wójta Gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich,…
W dniach 21-23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie odbędą się 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. To wydarzenia na światowym poziomie, na których każdy związany z branżą…