Oszczędne zmywanie w restauracji..
czyli jak zoptymalizować koszty wybierając optymalną zmywarkę do lokalu gastronomicznego? Nienagannie czyste naczynia są wizytówką każdego lokalu gastronomicznego. Dlatego tak duże znaczenie ma wybór sprzętu, który zapewni naszej restauracji, czy hotelowi optymalne przygotowanie naczyń do…
akademia kulinarna #Maj 2016
Przed nami jeden z najważniejszych konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016, którego organizatorem jest MAKRO Cash and Carry Polska. Więcej o konkursie oraz artykuł o rybach słodkowodnych, znajdziecie w środku magazynu. Co…
Sezonowe inspiracje – gdzie ich szukać?
Wiosna, lato, jesień, zima. Każdy sezon ma swoje charakterystyczne desery, które chętnie przygotowujemy, czy też owoce, z których najczęściej korzystamy. Pojawiają się one każdego roku o tej samej porze i każdego roku o tej samej…
Rabarbar ma moc
Przybysz z Chin. Od lat gości na w ogródkach oraz na stołach europejskich i amerykańskich smakoszy. Co ciekawe, jest przedmiotem sporu o pozycję w klasyfikacji roślin. Otóż możemy się spotkać z przekonaniem, że rabarbar jest…
Festiwal Polewki 15 V 2016 w Krakowie – czy Królowa Jadwiga jadła… chwasty?
Chcecie mieć polewkę? To zapraszamy 15 maja na Lipową, abyśmy wspólnie poświętowali przy polewce 😉 626 lat wcześniej, 8 maja 1390 r., podobną polewkę miała Królowa Jadwiga… Wydała na nią pół grosza… Wy wydacie w…