Mistrzostwo !
14 marca 2015 w Hotelu Atut w Licheniu odbyły się I Mistrzostwa Polski w Jesiotrze i Kawiorze. Popisowa i najznakomitsza okazała się kuchnia w wydaniu Krzysztofa Gradzewicza i Wojciecha Żółtowskiego, którzy przyjechali do Lichenia z…
14 marca 2015 w Hotelu Atut w Licheniu odbyły się I Mistrzostwa Polski w Jesiotrze i Kawiorze. Popisowa i najznakomitsza okazała się kuchnia w wydaniu Krzysztofa Gradzewicza i Wojciecha Żółtowskiego, którzy przyjechali do Lichenia z…
Dnia 24 marca 2015 odbędzie się uroczyste odsłonięcie tablicy rekomendującej Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Nawojowej, jako Kuźnię Talentów Kulinarnych Stowarzyszenia Kucharzy Polskich ZSP w Nawojowej jest już piątą szkołą, która weszła w…
Przygotowując dania powinniśmy dbać zarówno o ich smakowitość jak i wygląd. Znajomość nowoczesnych technik dekoracyjnych dotyczy zarówno pięknego wyglądu dań, jak i całego stołu. Dopracowując talerz niestandardowymi produktami musimy uważać na to, aby nikogo nie…
Publikacja – podsumowanie projektu Wstęp – Mirosław Łęczycki Program 10-dniowych praktyk w przedsiębiorstwach branży piekarsko-cukierniczej dla nauczycieli i nauczycielek przedmiotów zawodowych oraz instruktorów i instruktorek praktycznej nauki zawodu w Projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu – Praca…
W polskich kuluarach gastronomicznych istnieje wiele tematów do poruszenia. Każdorazowe dotknięcie danej kwestii, przez jedna osobę zawsze będzie nosiło znamiona subiektywnej opinii. Postanowiłem więc zasięgnąć języka u innych szefów kuchni, z którymi omówimy kwestie bezpośrednio…
Stworzona do gotowania na kuchniach indukcyjnych Frankfurt, luty 2015. Wysoka efektywność, najwyższa jakość, trwałość, a ponadto – możliwość używania na płytach indukcyjnych! Oto lista oczekiwań konsumentów wobec nowoczesnych naczyń kuchennych. Powłoki zapobiegające przywieraniu Teflon® Radiance…