Chleb nasz powszedni
Zasada jest prosta – jak najszybciej i jak najwięcej. Pośpiech i brak dbałości o szczegóły nigdy nie wróży nic dobrego, a w tym przypadku – nic zdrowego. Samo pojęcie „zdrowa żywności” budzi we mnie irytacje.…
Zasada jest prosta – jak najszybciej i jak najwięcej. Pośpiech i brak dbałości o szczegóły nigdy nie wróży nic dobrego, a w tym przypadku – nic zdrowego. Samo pojęcie „zdrowa żywności” budzi we mnie irytacje.…
Instytut Monitorowania Mediów opublikował badania dotyczące popularności poszczególnych programów kulinarnych oraz ich gospodarzy lub jury. Oto wyniki:
Firma ChemaN z Bydgoszczy jest znana z produkcji doskonałych jakościowo tekstyliów dla kucharzy i pracowników restauracji. W tym sezonie opracowała nowe, oryginalne fasony fartuchów jeansowych. Stylizowany, nowoczesny krój spełnia najwyższe wymagania użytkownika, a przede wszystkim…
INICJATYWA KRUSZWICY WYRÓŻNIONA TYTUŁEM BRANŻOWA OSOBOWOŚĆ ROKU 2013 Podczas targów Expo Sweet zostały ogłoszone wyniki konkursu na Branżową Osobowość Roku 2013. Była to już czwarta edycja konkursu, którego organizatorem jest Przegląd Piekarski i Cukierniczy. Zaszczytny…
10 marca 2014 odbyło się uroczyste odsłonięcie tablicy rekomendującej Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Józefa Wybickiego w Somoninie, jako Kuźnię Talentów Kulinarnych. Uroczystość rozpoczęła się na szkolnej auli, gdzie jako pierwsza zabrała głos dyrektor ZSP w…
Formuła frytury zapewnia unikalne połączenie wysokich wartości użytkowych i korzystnego profilu żywieniowego. Wyjątkowe właściwości produktu gwarantuje kompozycja tłuszczowa, w której skład wchodzą oleje: słonecznikowy, rzepakowy i palmowy. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych…
Nowość w ofercie Polskiej Gastronomii półtusze z dzika bez kości i skór, pakowane vacuum!!!Rewelacyjny produkt dla wymagających klientów Państwa lokali!!!! Zastosowanie Mięso z dzika jest cenionym surowcem mięsnym. Najczęściej przyrządza się je poprzez pieczenie, poprzedzone…