Lista zespołów kucharskich, które zakwalifikowały się do Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich Dorszowe Żniwa 19-21.06.2015
1. Restauracja T-Bone w Grand Hotel TIFFI Iława
- Szef drużyny – Karol Kaszlewicz
- Kucharz – Sandra Rybińska
2. Restauracja Mercato w Hotelu Hilton
- Szef drużyny – Paweł Stawicki
- Kucharz – Dominik Karpik
3. Restauracja Aruana w Hotelu NARVIL Conference & Spa
- Szef drużyny – Adrian Górny
- Kucharz – Mateusz Sokołowski
4. Restauracja „Rzeka Smaków” Ibis Reda
- Szef drużyny – Artur Szymański
- Kucharz – Marcin Stadler
5. Restauracja Poziom 511 – Ogrodzieniec
- Szef drużyny – Przemysław Gościniak
- Kucharz – Maciej Musiał
6. Restauracja „U Kretschmera” w Hotelu TOBACO Łódź
- Szef drużyny – Maciej Kowalski
- Kucharz – Kamil Kubiak
7. Hotel BoniFaCio SPA& Sport Resort Warszawa
- Szef drużyny – Stępiński Patryk
- Kucharz – Bednarz Przemysław
8. Restauracja Hotelu Qubus Legnica
- Szef drużyny – Katarzyna Karpińska
- Kucharz – Tomasz Gibas
Drużyny rezerwowe – w razie odstąpienia od konkursu drużyny nominowanej do Dorszowych Żniw 2015, jej miejsce zajmuje zespół z listy rezerwowej, w kolejności:
- Restauracja Omega Olsztyn
- Restauracja L`arc Warszawa
Przypominamy, że stanowiska uczestników, przygotowane przez firmy RM Gastro, Maximus oraz Robot Coupe, zostaną wyposażone w:
– zastawę porcelanową do serwowana zakąski, dania głównego oraz deseru – obowiązkowa zastawa (Dajar),
– papiery do gotowania i pieczenia SAGA, pozwalające na beztłuszczowe przygotowanie potraw w każdym procesie gastronomicznym,
– produkty firmy Polmlek
Wszystkie ekipy konkursowe ubrane będą w zapaski kucharskie ufundowane przez firmę ChemaN.
Już wkrótce opublikujemy listę nagród!
Szczegóły w regulaminie