Spośród nadesłanych zgłoszeń Organizator XIV Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich DORSZOWE ŻNIWA, zakwalifikował do udziału następujące ekipy kucharskie:
1 . Restauracja Pensjonatu Afrodyta SPA & Wellness Resort / Ośno Lubuskie
Szef drużyny: Tomasz Tomiuk
Kucharz: Hubert Janicki
2. Restauracja Monidło / Poznań
Szef drużyny: Dorota Gozik
Kucharz: Robert Pakuła
3. Restauracja Pasja i Smak / Chorzów
Szef drużyny: Przemysław Gościniak
Kucharz: Łukasz Gościniak
4. Hotel Restauracja Piano / Lublin
Szef drużyny: Piotr Huszcz
Kucharz: Radek Kosiorek
5. Restauracja Szafarnia 10 / Gdańsk
Szef drużyny: Radosław Gierałtowski
Kucharz: Mateusz Janusz
6. Restauracja Amarylis / Kraków
Szef drużyny: Michał Cienki
Kucharz: Michał Cielesta
7. Restauracja Ponidzie W Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness**** / Busko-Zdrój
Szef drużyny: Łukasz Wolny
Kucharz: Dominik Błażewicz
8. Restauracja Pod Papugami / Wrocław
Szef drużyny: Mateusz Zimny
Kucharz: Roger Mikusz
Drużyny rezerwowe :
1. Restauracja Chapeau bas w Grand Hotel Lubicz / Uzdrowisko Ustka
Szef drużyny: Oskar Stencel
Kucharz: Jacek Bryłka
2. Filharmonia Smaku / Łódź
Szef drużyny: Jacek Stachurski
Kucharz: Jakub Włodarczyk