9 czerwca 2016 w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions odbył się półfinał konkursu kulinarnego dla profesjonalistów Primerba Cup 2016.
Znamy już nazwiska finalistów XI edycji konkursu!
Decyzją sędziów zostało wybranych aż 9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach:
- Szef drużyny Daniel Uliczny, kucharz pomocniczy Krzysztof Ruciński – Restauracja Winosfera w Warszawie
- Szef kuchni Piotr Huszcz, kucharz pomocniczy Paweł Gałecki – Hotel Restauracja Piano Lublin
- Szef drużyny Paweł Spodzieja, kucharz pomocniczy Marcin Janicz – Hotel HP Park w Poznaniu
- Szef drużyny Michał Wester, kucharz pomocniczy Igor Antoszewski – Olszewskiego 128 we Wrocławiu
- Szef drużyny Marcin Trzciński, kucharz pomocniczy Michał Kowalski – Hotel Platinum Palace, Restauracja Enjoy w Poznaniu
- Szef kuchni Dawid Drgas, kucharz pomocniczy Michał Wietrzycki – Bazar Poznański w Poznaniu
- Szef drużyny Paweł Zasławski, kucharz pomocniczy Maciej Kubicki – Restauracja Muga w Poznaniu
- Szef drużyny Kajetan Świokła, kucharz pomocniczy Patryk Lewandowski – IBB Andersia Hotel Poznań
- Szef kuchni Przemysław Gryz, kucharz pomocniczy Rafał Grzegorzek – Hotel SPA Restauracja Art. Deco dr Irena Eris Polanica Zdrój
oraz zwycięzca Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2016 Łukasz Daszyński.
Finał konkursu odbędzie się 26 września podczas Targów POLAGRA Gastro na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Więcej szczegółów oraz galerię zdjęć znajdą Państwo na stronie Unilever Food Solutions