18.lipca o godzinie 19.00 w Restauracji Przepiórka w Świnkowie będzie miała miejsca kolacja charytatywną, z której cały dochód przekazany zostanie na leczenie i rehabilitację małego Olka Bzdęgi. Pomysłodawcą kolacji jest Tomasz Ptak – kucharz, który na co dzień gotuje w restauracji U Bielawnego.
U Olusia zdiagnozowano nieuleczalną genetyczną chorobę metaboliczną, hiperglicynemię nieketotyczną, padaczkę lekooporną oraz hipotonię mięśni. Choroba ta polega na zaburzeniu metabolizmu glicyny w ośrodkowym układzie nerwowym, co prowadzi do uszkodzenia mózgu i uniemożliwia chłopcu prawidłowy rozwój. Dodatkowo Olek każdego dnia zmaga się z kilkudziesięcioma napadami padaczki oraz z wiotkością obwodową mięśni. Aby Oluś mógł funkcjonować, wymaga stałej wysokospecjalistycznej opieki, leczenia i rehabilitacji oraz specjalistycznych sprzętów wspomagających jego rozwój psychoruchowy.
To właśnie dla niego, 18.lipca o godzinie 19.00 w Restauracji Przepiórka w Świnkowie będzie miała miejsca kolacja charytatywną, z której cały dochód przekazany zostanie na leczenie i rehabilitację małego Olka Bzdęgi. Pomysłodawcą kolacji jest Tomasz Ptak – kucharz, który na co dzień gotuje w restauracji U Bielawnego.
Kolacja to 6-daniowe menu degustacyjne, które przygotują:
- Tomasz Ptak
- Dominik Bielawny
- Andrzej Gołąbek
- Michał Gaładyk
- Mariusz Gachewicz
- Sebastian Cichy
- Marcin Bożek
- Sławomir Miotk
- Małgorzata Augustyn
- Kuba Ignys
- Wojciech Wojtkowiak
- Angelo Colombo
Koszt kolacji: 130 zł
Wpłaty należy dokonywać na nr konta
97 1470 0002 2015 1031 2000 0001
z dopiskiem ” Kolacja Charytatywna dla Olka Bzdęgi”
Miejsca można rezerwować pod numerem telefonu +48 575900117.