Imię: Krzysztof
Nazwisko: Gradzewicz
Stanowisko: Szef kuchni w Restauracji Correze w Gdańsku
Osiągnięcia:
- Członek Drużyny Olimpijskiej NATIONAL CULINARY TEAM OF POLAND na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie IKA
-
- Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
- II miejsce w konkursie za Najlepszego Grzańca Pisz 2011r
- I miejsce w konkursie za Najlepszą Potrawę z Ziemniaka Ostróda 2011r.
- I miejsce w konkursie za Najlepszą Potrawę z Ziemniaka Ostróda 2012r.
- I miejsce w konkursie Dziennikarzy za Najlepszą Zupę Rybną Guzowy Piec 2012r.
- IV miejsce, dyplom z wyróżnieniem Olimpiada Kulinarna IKA 2012 w Erfurcie oraz nominacja na Olimpiada Kulinarna IKA 2016 Erfurt.
- Najpiękniejsze danie targowe Gastro Expo Gdańsk 2013r
- III miejsce za Najlepszą Potrawę z Ziemniaka Ostróda 2014r
- I miejsce- Mistrz Polski- Mistrzostwa Polski w Potrawach z Kawioru i Jesiotra Stary Licheń 2015r
- Rekord Polski Guinessa w gotowaniu największej ilości Żurku Kujawskiego Brześć Kujawski 2015r
- Srebrny Medal Olimpijski na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016 w kategorii Sztuka Kulinarna, zespoły regionalne z Narodową Reprezentacją Polskich Kucharzy
- Patronat merytoryczny ramienia Euro-Toques Polska nad ZSZ im.Sandora Petofii w Ostródzie
- Juror w konkursach kulinarnych, szkolnych, ogólnopolskich oraz nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski
- Godło Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury i Powiśle
- Promotor Polskiej wołowiny w Algierii przy współpracy z Ambasadą Polski w Algierze oraz Ministerstwem Rolnictwa i Agencją Rynku Rolnego
- Egzaminator w zawodzie kucharz w Pomorskiej Izbie Rzemiosła
- Patron merytoryczny ZS nr 2 w Szczytnie
- Partner społeczny na rzecz kształcenia zawodowego przy MEN przy zmianie podstawy programowej w szkolnictwie zawodowym z Ośrodkiem Rozwoju Edukacji
- Ekspert Kulinarny w Magazynie Akademia Kulinarna
- Autor przepisów kulinarnych w książce „Od Kuchni”
Kilka słów od siebie:
Urodziłem się w 1977 roku Olsztyna, jestem absolwentem Zespołu Szkół Gastronomiczno- Spożywczych w Olsztynie, od niemal 23 lat zajmuje się gotowaniem w szerokim tego słowa znaczeniu. Jestem szefem kuchni, nauczycielem praktycznej nauki zawodu oraz Olimpijczykiem. Do moich najważniejszych osiągnięć zaliczam zdecydowanie Srebrny Medal Olimpijski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2016 w Erfurcie w kategorii zespołów regionalnych Sztuka Kulinarna. Uwielbiam gotować z lokalnych składników, z produktów ekologicznych i sezonowych, Moją pasję i wiedzę na temat gotowania pogłębiam podróżując z kitlem i nożem po świecie, obserwując pracę moich przyjaciół szefów kuchni, kucharzy, podczas targów o tematyce kulinarnej, live cookingów na różnego rodzaju imprezach kulinarnych oraz pokazach w szkołach gastronomicznych. Swoje umiejętności sprawdzam biorąc udział w konkursach kulinarnych. W Restauracji Correze w Gdańsku odpowiedzialny jestem za całą kuchnię, smak, aranżację dań oraz zespół kucharzy i przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.