Magazyn „Kuchnia” wychodząc naprzeciw światowym trendom, postanawia promować polskie, lokalne produkty. Stworzony przez redakcję miesięcznika, plebiscyt „Kuchnia Polska 2017” ma na celu wyłonienie najbardziej wartościowych produktów. Zgłoszenia można przesyłać do 31 lipca 2017 r.
Wytwórcy indywidualni oraz producenci żywności już mogą zgłaszać swoje produkty i starać się o odznaczenie „Kuchnia Poleca 2017”. Specjalnie powołane jury podejmuje się oceny polskich produktów i przetworów w 6 kategoriach:
- mleko i przetwory mleczne
- przetwory warzywne i owocowe
- produkty zbożowe
- napoje (w tym alkohole, soki, wody)
- przetwory mięsne i rybne
- słodycze
Aby wziąć udział w plebiscycie należy do 31 lipca br. przesłać, na adres organizatora, wypełniony formularz (pobierz formularz) oraz dostarczyć próbkę zgłaszanego produktu (od 1 do 31 sierpnia br.). Każdy zgłoszony produkt, spełniający warunki konkursu zostanie zaprezentowany w 10 numerze magazynu.
Zwycięzcy kategorii otrzymują możliwość używania na etykiecie nagrodzonych produktów, logo konkursu „KUCHNIA poleca 2017”. W każdej kategorii plebiscytu wygrywa jeden produkt wybrany przez jury Agory.
Więcej szczegółów na www.magazyn-kuchnia.pl oraz w miesięczniku „Kuchnia”.
Miesięcznik „Kuchnia” to poradnik zarówno dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, jak również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. W „Kuchni” można znaleźć również reportaże z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.
Biuro prasowe:
Jarosław Melon | Neuron Agencja PR | j.melon@neuron.pl | 535 361 781