14 marca 2015 w Hotelu Atut w Licheniu odbyły się I Mistrzostwa Polski w Jesiotrze i Kawiorze.
Popisowa i najznakomitsza okazała się kuchnia w wydaniu Krzysztofa Gradzewicza i Wojciecha Żółtowskiego, którzy przyjechali do Lichenia z Restauracji LaLO z Ostródy. II Miejsce zajął zespół: Marcin Gruszka i Kamil Werewka z hotelu Copernicus w Toruniu, natomiast III – Rafał Janikowski i Bartłomiej Wiśniewski z ART Kulinaria w Gdańsku. Nagrodę VIP-ów zdobyli Mikołaj Walenciak i Maciej Bartkowiak reprezentujący Mamma Mia – Gniezno.
Skład sędziowski: Adam Dmyterko, Krzysztof Szulborski, Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała, Grzegorz Parczewski, Krzysztof Wierzba, Krzysztof Gawlik.
Gratulujemy zwycięzcom!