Andrzej Ławniczak z ” Kreatorni Smaków” i Restauracja ” Kozi Gród ” z Szefem Kuchni Przemysławem Formelą zostali członkami Sieci Dziedzictwo Kulinarne – Pomorskie funkcjonującej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego a tym samym uzyskała licencję na stosowanie znaku sieci.
Znak „Dziedzictwo Kulinarne – Pomorskie” potwierdza, że żywność nim oznaczona ma najwyższą jakość i została przygotowana z surowców pozyskanych na Pomorzu, na podstawie tradycyjnych regionalnych receptur i metod. Produkty używane w lokalu ze znakiem dziedzictwa powinny być żywnością lokalnego pochodzenia i główna wartość wytwarzania powinna pochodzić z regionu. Produkty powinny się także przyczyniać do kreowania pozytywnego wizerunku regionu.
Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego jest odpowiedzią na globalizację i „makdonaldyzację” światowego rynku żywności. W momencie gdy identyczne wyroby koncernów spożywczych możn a kupić w każdym super- i hipermarkecie na każdym kontynencie – wszystko jedno, czy to Europa, czy Australia – wartości nabiera to, co niepowtarzalne i niedające się produkować masowo.