OD KUCHNI –zbiór przepisów ilustrowanych etapami przygotowywania dań

plakat

Po sukcesie książki „Lekcje Smaków”, przyszedł czas na kolejny zbiór autorskich przepisów przygotowanych przez 13 wspaniałych kucharzy i cukierników.

W książce obok receptur, fotografii etapów przygotowywania dań i zdjęć z propozycjami podania potraw, zamieszczone zostały cytaty i motta, jakimi w swoim życiu zawodowym kierują się współautorzy książki: Adam Woźniak, Krzysztof Szulborski, Dariusz Ratuszniak, Robert Skubisz, Ernest Jagodziński, Marcin Surdyk, Marcin Świder, Paweł Stawicki, Mariusz Gachewicz, Rafał Godziemski, Piotr Krysiak, Tomasz Szymański, Krzysztof Gradzewicz.

Marketing & More – wydawca książki przygotował 6.000 egzemplarzy, które od 12 grudnia 2016 dostępne są u partnerów projektu („akademia kulinarna” – od nauki do sztuki kulinarnej, Iglotex, Dajar HoReCa, RM Gastro, Zeelandia, Cheman, Żywiec Zdrój, Farm Frites, Sokołów, Design and Business, Heindkitchen, Miasto Gdańsk) oraz w siedzibie Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przy Al. Grunwaldzkiej 131A w Gdańsku, skąd wszyscy czynni zawodowo kucharze i cukiernicy mogą odbierać egzemplarze, wypełniając poniższy formularz. Liczba egzemplarzy jest limitowana.

Wszystkie dania zaprezentowane zostały na porcelanie dostępnej w firmie DAJAR HoReCa.