Mamy zaszczyt zaprosić wszystkich sympatyków carvingu do rywalizacji w najbliższym konkursie carvingowym – Pucharze Polski w Carvingu! Konkurs odbędzie się już 23 lutego (poniedziałek) podczas targów Expo Sweet w Warszawie.
Nie czekaj do ostatniej chwili tylko zgłoś się już dzisiaj. Zwycięzca zgarnie 3 tysiące złotych w gotówce. Druga dwójka podzieli się taką samą kwotą między sobą. Dla wszystkich przygotujemy okolicznościowe bluzy kucharskie!!! oraz upominki od sponsorów!!!
Puchar Polski w Carvingu
Cele i zamierzenia – propagowanie carvingu, szerzenie sztuki rzeźbienia wśród branży cukierniczej i gastronomicznej oraz stworzenie show dla odwiedzających targi Expo Sweet
REGULAMIN – Puchar Polski w Carvingu „Expo Sweet 2015″ – pobierz
KARTA ZGŁOSZENIA – Puchar Polski w Carvingu „Expo Sweet 2015″ – pobierz
ZAPRASZAJĄ ORGANIZATORZY:
Paweł Sztenderski
Mistrz Polski w Carvingu, Zwycięzca i pięciokrotny złoty medalista Europejskiego Melonouvego Sampionatu, Zywcięzca Gastro Hradec Cup, Zdobywca Pucharu Polski w Carvingu, Indywidualny Brązowy Medalista międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej IKA. Pasjonat carvingu. Prowadzi najbogatszą w Internecie galerię zdjęć carvingu na swojej stronie www.Carving-Art.pl. Wieloletni zastępca Szefa Kuchni, lubi pracować z młodzieżą i przekazywać swoją wiedzę. W 2010 i 2011 wygrał wszystkie konkursy i zawody carvingowe w Polsce, w których startował.
Grzegorz Gniech
Doświadczony trener i instruktor w zakresie prowadzenia szkoleń, kursów i pokazów na terenie całej Polski. W roku 2012 zdobył Brązowy Medal Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKA, Puchar Polski w Carvingu. W roku 2013 otrzymał tytuł Vice Mistrza Polski w carvingu, zwyciężył w Polskim Festiwalu Carvingu na targach „Euro-Gastro”. Złoty medalista międzynarodowego Melonouvego Sampionatu. Wielokrotny członek jury konkursów carvingowych i gastronomicznych. Organizator Carvingowych Mistrzostw Polski Juniorów.
Krzysztof Wierzba
Pomysłodawca i współzałożyciel Carving Team Poland, propagator carvingu w Polsce. Organizator pierwszych profesjonalnych pokazów i konkursów carvingowych w Polsce oraz dwóch pierwszych edycji ogólnopolskich Mistrzostw Polski w Carvingu , twórca i organizator Olimpiady Dekoracji z Warzyw i Owoców. Wielokrotny członek jury konkursów carvingowych i gastronomicznych. Zawodowy kuchmistrz z wieloletnim doświadczeniem jako szef kuchni i manager gastronomi. Wieloletni członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Vice prezes Carving Team Poland – Polskiej Grupy Carvingowej. Trener / wykładowca szkoleń kulinarnych i cukierniczych w Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Członek zarządu (współzałożyciel ETP w Polsce) EuroToques Polska – stowarzyszenia europejskich kucharzy z siedzibą w parlamencie europejskim w Brukseli. Autor i twórca serii lubianych felietonów kulinarnych takich jak: VADEMECUM Polskiej Gastronomii oraz Kawowe ABC firmy DWL.