Ramowy Plan Pracy na rok 2012
Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
I. Realizacja Trzyletniego Projektu współfinansowanego z Funduszu Unii Europejskiej w Ramach
Europejskiego Funduszu Społecznego – Projekt Młodzieżowy „Pierwsza Praca” w Pomorskiej
Akademii Kulinarnej
II. Realizacja Trzyletniego Projektu współfinansowanego z Funduszu Unii Europejskiej w Ramach
Europejskiego Funduszu Społecznego – Szkolenie Nauczycieli Branży HoReCa „Chleb
Powszedni” w Pomorskiej Akademii Kulinarnej
III. Współorganizacja z Firmą Sport Hospitality Usług Cateringowych na Mistrzostwach Europy w Piłce
Nożnej na Stadionie PGE Arena w Gdańsku
IV. Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich – raz w miesiącu, w trakcie zebrań Członków
Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
Podpisanie nowych umów sponsorskich.
V. Udział w XX Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy (obsługa kulinarna imprezy)
VI. Kursy szkoleniowe w renomowanych szkołach kulinarnych – nagroda za aktywność na rzecz
Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
VII. Przygotowania i treningi Drużyny Pomerania Culinary Team w Pomorskiej Akademii Kulinarnej do
startu w Olimpiadzie Kulinarnej 2012 w Erfurcie
VIII. Przygotowania do wydania Książki Kucharskiej Mistrzów Kuchni Stowarzyszenia Polskich
Kucharzy i Cukierników Region Pomorski
IX. Udział w imprezach targowych organizowanych przez MTG S.A.
– AMBERIF Międzynarodowe Targi Bursztynu, promocja „zupy bursztynowej”
– GTT – Targi Turystyczne, organizacja Konkursu – II Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna , pokazy
kulinarne
– Jarmark Dominikański, pokazy kulinarne, promocja firm
– Jarmark Gwiazdkowy, konkurs kulinarny.
X. Współorganizacja XIII Festiwalu Dobrego Humoru.
XI. IX Międzynarodowe Mistrzostwa Polski BBQ- Dorszowe Żniwa .
XII. Pokazy kulinarne w trakcie XIII Mistrzostw Świata w Poławianiu Bursztynu.