Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Rejon Pomorski
1. Otwarcie nowej siedziby Stowarzyszenia w Gdańsku ul. Grunwaldzka 131a. Powołanie Pomorskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz zespołu którego zadaniem będzie promocja i marketing Akademii w Polsce i na Świecie
2. Powołanie zespołu, którego zadaniem będzie przygotowanie projektów szkoleń w Akademii Kulinarnej SPKIC rp.
3. Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich – raz w miesiącu, w trakcie zebrań Członków Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski. Podpisanie nowych umów sponsorskich.
4. Udział w XII Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy (obsługa kulinarna imprezy) w dniu 09.01.2011.
5. Kursy szkoleniowe w renomowanych szkołach kulinarnych – nagroda za aktywność na rzecz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski.
6. Przygotowania i treningi Drużyny Pomerania Culinary Team do startu w Olimpiadzie Kulinarnej 2012 w Erfurcie.
7. Kalendarz SPKIC rp , Ghosts of Fire BBQ Team , Pomerania Culinary Team na 2012 rok z WSG Bydgoszcz.
8. Przygotowania do wydania Książki Kucharskiej Mistrzów Kuchni Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski.
9. Udział w imprezach targowych organizowanych przez MTG S.A.
– AMBERIF Międzynarodowe Targi Bursztynu, promocja „zupy bursztynowej”
– GASTROEXPO Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Obiektów Gastronomicznych, organizacja Konkursu – I Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna , pokazy kulinarne
– Jarmark Dominikański, pokazy kulinarne, promocja firm
– Jarmark Gwiazdkowy, konkurs kulinarny
10. 23-26 czerwca – współorganizacja XII. Festiwalu Dobrego Humoru.
11. 07-10 lipca – VII Międzynarodowe Mistrzostwa Polski BBQ Dorszowe Żniwa.
12. 10-11 lipca – pokazy kulinarne w trakcie XIII Mistrzostw Świata w Poławianiu Bursztynu.
Opracował: A. Ławniczak, Sekretarz Stowarzyszenia
Zatwierdził: K.Szulborski, Prezes Stowarzyszenia
Gdańsk, 03.01.2011