Serdecznie zapraszamy na II edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY 2017” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny – Artura Świerżewskiego.
Konkurs odbędzie się 22 kwietnia 2017 roku, podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie.
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.
Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski
– szef kuchni GALOP CATERING;
– promotor dziczyzny w kraju i za granicą;
– członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości;
– autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji;
– wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca 2017 roku. Zapraszamy!