60 szefów kuchni wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy naczelni czołowych mediów branżowych i lifestyle’owych spotkają się już w listopadzie, by pożegnać stary rok!
Szefowie kuchni sporadycznie obchodzą Sylwestra, z uwagi na charakter zawodu, w jakim pracują. Warto zatem dać im szansę na to, aby tuż przed ogromem pracy, jaka na nich czeka w grudniu, złapali oddech i w gronie przyjaciół i znajomych z branży mogli podsumować kończący się rok.
– mówi organizator wydarzenia – Krzysztof Szulborski.
Przygotowujemy Bal sylwestrowy w iście gangsterskim stylu. Przeniesiemy się do lat ’20, dlatego nie zabraknie jazz’u, hazardu, stylowych gadżetów i atmosfery rodem z amerykańskich filmów. Oczywiście zaplanowaliśmy także pokaz sylwestrowych fajerwerków i szampańską zabawę do białego rana!
– dodaje Przemysław Langowski, Szef kuchni Restauracji Magiel, w hotelu Almond – gospodarz wydarzenia.
Podczas wydarzenia będziemy gościć przedstawicieli STOWARZYSZENIA WIOSNA, dzięki którym wspólnie wesprzemy akcję Szlachetna Paczka.
******************************************
Gdański hotel Almond Business & SPA mieści się przy ulicy Toruńskiej 12 na Dolnym Mieście. Miejsce to nie jest przypadkowe, a pomysł na obiekt ściśle do niego nawiązuje. To zaciszne centrum Gdańska znajdujące się przy Muzeum Narodowym, położone zaledwie 5 minut spacerem od Starówki, bezpośrednio nad rzeką Motławą.
Historia hotelu Almond Business & SPA zaczyna się, kiedy to w latach 20- tych XIX wieku pewien mieszkaniec Wolnego Miasta Gdańsk kupuje budynek pralni garnizonowej i otwiera w niej fabrykę kakao i marcepanu, która funkcjonuje do końca II wojny światowej. W 2016 roku miejsce odżywa na nowo. Obiekt odzyskuje dawną świetność, otwierając tym samym nowy rozdział w historii Starego Przedmieścia w Gdańsku.
Historia fabryki kakao i marcepanu natchnęła dzisiejszych inwestorów konceptu do stworzenia niepowtarzalnego miejsca. Bazując na tych składnikach strefa Wellness & SPA, która poza jedynym w okolicy bezchlorowym basenem oczyszczanym srebrem koloidalnym, przestronnymi saunami i komfortowym jacuzzi oferuje swoim Gościom 5 gabinetów kosmetycznych. W każdym z nich profesjonalna kadra przeprowadza zabiegi na bazie naturalnych składników, opartych w głównej mierze na naturalym kakao, migdałach czy miodzie.
Obiekt wyróżnia się na tle konkurencji również restauracją. „Magiel” to także historyczne miejsce z tradycją. Mieściły się tu liczne maglownice, które służyły mieszkańcom miasta oraz stacjonującym oddziałom wojskowym. Restaurację cechują nietuzinkowe wnętrza, świeże i sezonowe produkty oraz niepowtarzalne potrawy uznanego Szefa Kuchni Przemysława Langowskiego. Rozpościerający się widok na marinę pozwala na chwilę relaksu w niepowtarzalnej atmosferze. Oryginalna koncepcja live cooking pozwala Gościom przekonać się na własne oczy o wyjątkowości serwowanych potraw, a profesjonalny cukiernik zadba o to, by każda chwila w „Maglu” była wyjątkowo słodka i niezapomniana.
Hotel oferuje 107 pokoi. Wszystkie wnętrza zostały nowocześnie i komfortowo urządzone, a niektóre z nich obejmują część wypoczynkową z widokiem na Motławę.
Hotel Almond Business & Spa to jednocześnie miejsce ważnych spotkań biznesowych, konferencji, warsztatów i uroczystych bankietów. Do dyspozycji Gości obiekt oddaje w pełni konfigurowalne i wyposażone w wysokiej jakości sprzęt multimedialny powierzchnie konferencyjne. Sale biznesowe przyjęły aromatyczne nazwy – Cynamon, Anyż, Wanilia, Kardamon i Szafran. Ich łączna powierzchnia to ponad 500m2, a oświetlenie RGB pozwala na podświetlenie wnętrza wybranymi kolorami lub barwami firmy.
Hotel Almond to wyjątkowe miejsce dla współczesnego człowieka, który mając wiele obowiązków poszukuje odprężenia i chwili dla siebie. To hotel, w którym tradycja i historia spotyka komfort i nowoczesność.
Potrzebują Państwo przystani? Znajdą ją Państwo nad Motławą, w samym sercu historycznego i pięknego Gdańska.
Sylwester Szefów Kuchni odbędzie się dzięki hojności FIRM SPONSORSKICH:
Iglotex SA to czołowy producent oraz dystrybutor żywności mrożonej w Polsce z 30- letnią tradycją. • 4 zakłady produkcyjne • 25 oddziałów na terenie całego kraju • 50 tysięcy kompleksowo obsługiwanych punktów detalicznych i gastronomicznych • ponad 400 przedstawicieli handlowych • ponad 500 specjalistycznych samochodów – chłodniKompleksowa oferta dla gastronomiiNasze atuty: • kompleksowe zaopatrzenie punktów gastronomicznych • największy zespół ludzi dedykowany rynkowi gastronomicznemu • codzienne dostawy • zespół doradców kulinarnych, który organizuje szkolenia, pokazy i prezentacje • system Telemarketingu wdrożony w połowie 2012 dla klientów na terenie Krakowa i okolic, systematycznie powiększany, docelowo będzie zapewniał całodobową obsługę klientów na terenie całej Polski |
Funkcjonująca od 1989 roku piekarnia Inter Europol S.A. jest dziś największym producentem pieczywa w Polsce. Na początku działalności firma zaopatrywała w świeże wypieki mieszkańców Warszawy i okolic. Duże zainteresowanie ofertą umożliwiło piekarni wzrost produkcji i zwiększenie asortymentu oferowanych wyrobów. Dbając o rozwój zaplecza produkcyjnego Inter Europol kilkukrotnie zmieniał swoją siedzibę na większą, aby nowa lokalizacja i kolejne stanowiska pracy umożliwiły dotarcie do wszystkich klientów doceniających zalety wyrobów piekarni. Od 2000 roku główna siedziba Inter Europol S.A. mieści się przy ul. Słonecznej 22 w Markach. Firma mimo, iż posiada obecnie nowoczesny park maszynowy, korzysta z najnowszych technologii przemysłu piekarniczego oraz nieustannie dąży do innowacyjności i elastyczności produkcyjnej nie traci profilu biznesu rodzinnego. Wyroby Inter Europol S.A. powstają z najlepszych, wyselekcjonowanych surowców i naturalnych zakwasów, a wypiekane są w większości w piecach o podłożu kamiennym. Piekarnia Inter Europol S.A. oferuje produkty powszednie – świeże, jak i te o przedłużonej trwałości – mrożone – do częściowego lub pełnego wypieku. Ciągłe poszerzanie naszej oferty ma na celu zaspokajanie najbardziej wyszukanych gustów Klientów. Szeroka gama produktów wytwarzanych przez Inter Europol S.A. obejmuje: chleby, bułki, bagietki i paluchy, ciastka i snacki oraz bułki i ciastka hotelowe, a także produkty specjalne do gastronomii. Jesteśmy dostawcą najwyższej jakości produktów dla hiper i supermarketów, hoteli i restauracji, stacji paliwowych oraz odbiorców detalicznych i sklepów firmowych. Nasze wypieki są bardzo cenione tak w kraju, jak i za granicą. Od wielu lat eksportujemy nasze pieczywo głównie do krajów Unii Europejskiej oraz Skandynawii, naszą ofertę kierujemy również na Rynek Wschodni. Inter Europol S.A. to ciągle rozwijająca się firma z sektora piekarniczego, która kieruje się zasadą dążenia do doskonałości technologicznej, poszanowania tradycji oraz ochrony środowiska naturalnego. |
SOKOŁÓW S.A. to najsilniejsza marka branży mięsnej w Polsce, jeden z największych producentów w Centralno-Wschodniej Europie, znana i ceniona marka także zagranicą. Historia Grupy sięga XIX wieku. SOKOŁÓW S.A. od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian. Inwestycje w nowoczesne parki maszynowe i technologie produkcyjne, starannie dobrany, wysokiej jakości surowiec, oryginalne receptury oraz kwalifikacje i doświadczenie załogi to gwarancja, że w ręce Klienta trafiają wędliny i mięso najlepszej jakości. Potencjał produkcyjny umożliwia dzienną produkcję na poziomie 1 500 ton wysokiej jakości wyrobów, na które składają się setki produktów. Dzięki połączeniu tradycji z nowoczesnością, SOKOŁÓW S.A. każdego dnia zachwyca różnorodnością smaków, zdrowych, dobrych i bezpiecznych produktów. |
Żywiec Zdrój jest liderem na polskim rynku wody butelkowanej*. Firma powstała w 1992 roku w otulinie Żywieckiego Parku Krajobrazowego. Dziś zatrudnia ponad 500 pracowników, posiada pięć zakładów rozlewniczych i najbardziej rozpoznawalną markę wodną w kraju**. Czerpiąc ze źródeł, Żywiec Zdrój ze szczególną troską dba o środowisko naturalne i zachęca ludzi, by pili zdrowiej. Misja firmy widoczna jest we wszystkich obszarach działalności, od doboru dostawców, po programy edukacyjne i ekologiczne. Najbardziej znane to „Po stronie natury” i „Mamo, Tato, wolę wodę”, których celem jest uwrażliwienie na potrzeby natury oraz kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych. * Badanie TNS Polska przeprowadzone w maju 2014 roku na zlecenie Żywiec Zdrój na próbie głównej 1000 Polaków (w wieku 16- 64 lata) oraz próbie 650 dzieci (do 15 r.ż.). W badaniu zastosowano metodę dzienniczkową oraz metodę wywiadów indywidualnych (w przypadku dzieci kwestionariusz i dzienniczek były wypełniane przez matki). ** Żywiec Zdrój jest najlepiej rozpoznawalną marką wód butelkowanych w kraju. Według badań instytutu Millward Brown słyszało o niej 98 proc. konsumentów, a 80 proc. wymienia ją spontanicznie jako brand, który zna. www.zywiec-zdroj.pl |
Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A. – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej, przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych. Spółka specjalizuje się w produkcji olejów konfekcjonowanych, margaryn oraz tłuszczów dla branży cukierniczej, piekarskiej oraz HoReCa. Oferuje szeroką gamę margaryn cukierniczych, charakteryzujących się wysoką jakością oraz właściwościami, spełniającymi różnorodne oczekiwania klientów. Wiodące marki margaryn to OPTIMA, MAESTRA, PRIMA, JEDYNA, BOLERO, MILAMA i AMADA. Firma oferuje również wysokiej jakości tłuszcze smażalnicze, produkowane w oparciu o surowce krajowe, tropikalne oraz ich modyfikacje co zapewnia najwyższą jakość smażonych potraw. Polecamy frytury: Solfryt (wyprodukowany na bazie wysokooleinowego oleju słonecznikowego), Olfryt Sun, Olfryt Plus, Pan Max i Tytan oraz 100% olej rzepakowy TOP Q. ZT „Kruszwica” S.A. jest twórcą projektu Akademia Mistrza, kierowanego do uczestników branży cukierniczej, zainteresowanych rozwojem własnym i swoich biznesów, otwartych na wymianę doświadczeń, poznawanie nowych trendów, promujących politykę wysokiej jakości oraz zaangażowanych w rozwój Polskiego Rzemiosła Cukierniczego i Piekarskiego. |
Firma ChemaN jest producentem wysokiej jakości odzieży dla gastronomii. Wieloletnia współpraca z szefami kuchni oraz właścicielami inspiruje nas do tworzenia nowoczesnych, modnych i pełnych świeżości linii ubrań. To marka gwarantującą najwyższą jakość i zadowolenie klientów. |
MLEKOVITA to lider polskiego mleczarstwa i najcenniejsza marka sektora produkcyjnego, firma nowoczesna i innowacyjna we wszystkich obszarach swojej działalności. Konsekwentnie prowadzona polityka rozwoju firmy spowodowała, że obecnie firma posiada 16 zakładów produkcyjnych, 30 własnych Centrów Dystrybucyjnych, w tym pierwszą w branży hurtownię Cash&Carry, oraz własną sieć detaliczną działającą pod szyldem MLEKOVITKA, a jej wyśmienite, najwyższej jakości produkty nabiałowe podbijają serca i podniebienia krajowych oraz światowych konsumentów od blisko 90 lat. MLEKOVITA może pochwalić się bardzo szerokim wachlarzem produktów, których wytwarza ponad 700. Wśród bogatego asortymentu można wymienić następujące grupy: sery twarde dojrzewające typu holenderskiego, szwajcarskiego i angielskiego dostępne w blokach, kawałkach i plastrach; sery wędzone dojrzewające i niedojrzewające; sery twarogowe w plastrach, sery topione dostępne w różnych smakach i opakowaniach; sery sałatkowo-kanapkowe Favita; serki ziarniste naturalne i z dodatkami; sery mozzarella; mleka UHT o zróżnicowanej pojemności i zawartości tłuszczu; mleka pasteryzowane; śmietanki UHT; mleka zagęszczone; mleka smakowe; kefiry; jogurty; maślanki; twarogi i twarożki smakowe; śmietany i śmietanki, bezwodny tłuszcz mleczny (masło klarowane); masła i miksy maślane; mleka w proszku oraz serwatkę w proszku. MLEKOVITA jako jedyna firma na Podlasiu wytwarza lody na skalę przemysłową.Przedsiębiorstwo cieszy się od lat największą dynamiką przychodów w mleczarskiej gałęzi przemysłu. |
Farm Frites to rodzinna firma, która od ponad 40 lat specjalizuje się w produkcji wyrobów ziemniaczanych. Firma z międzynarodowym doświadczeniem, w 1992 roku firma pojawiała się w Polsce ze swoją profesjonalną ofertą dla gastronomii, a w 1994 roku rozpoczęła produkcję w fabryce w Lęborku. Farm Frites dba o to, by zagwarantować swoim Klientom najwyższą jakość i różnorodną ofertę, a nowości produktowe tworzone są w odpowiedzi na konkretne potrzeby rynku. Firma jako pierwsza wprowadziła na polski rynek wiele produktów, min. cienkie frytki charakterystyczne dla sieci restauracji typu fast food, stworzyła linię innowacyjnych frytek Fast Fry, czy ostatnio Quick Oven Fries – najszybsze frytki do przygotowania w profesjonalnych piecach. W tym roku firma wprowadziła też całą linię ziemniaczanych specjalności Let’s go mini, które dzięki różnorodności smaków oraz wyjątkowej wydajności zawojują menu w restauracjach. Farm Frites to marka, która jednoznacznie kojarzy się z profesjonalizmem i wysoką jakością. |
Wieloletnie doświadczenie RM GASTRO w produkcji, stała współpraca z ekspertami kulinarnymi oraz własne zaplecze projektowe zapewniają kompleksowe wsparcie dla Klienta i wysoką jakość oferowanych urządzeń. Nad prawidłowym i długoletnim działaniem sprzętu czuwa rozbudowana sieć serwisowa. Nasze urządzenia trafiają do profesjonalnych kuchni dlatego od produkcji, przez sprzedaż, użytkowanie i doradztwo kulinarne, aż po serwis, obsługują je wyłącznie profesjonaliści. |
Kuchnie Świata S.A. są dystrybutorem artykułów spożywczych dla segmentu HoReCa. Naszą misją jest zaspokojenie wszelkich, nawet najbardziej wymyślnych oczekiwań gastronomicznych klientów. Działamy na polskim rynku od ponad 20 lat. Jesteśmy najbardziej wyspecjalizowanym dostawcą w branży gastronomicznej, szczególnie w kuchni azjatyckiej. Naszym celem jest dostarczenie klientom produktów o autentycznym smaku i zapachu. Oferujemy odbiorcom w całym kraju najwyższej jakości produkty spożywcze. Wiedza oraz wieloletnie doświadczenie w imporcie artykułów spożywczych z najdalszych zakątków świata uplasowała Kuchnie Świata na pozycji lidera. Naszą przewagą są bezpośrednie kontakty z producentami markowych produktów oraz wyrobów spożywczych na wszystkich kontynentach. Właśnie dzięki temu możemy dostarczyć na rynek najwyższej jakości egzotyczne towary po najbardziej konkurencyjnych cenach. Dziś portfolio naszych produktów dedykowanych dla rynku HoReCa liczy ponad 1600 pozycji i cały czas rośnie. Posiadamy największy w Polsce asortyment ryb oraz owoców morza. |
Grupa Konspol jest najbardziej zaawansowanym technologicznie producentem i przetwórcą kurczaka w Polsce, zaliczanym do europejskich liderów. Grupa Konspol jest wyjątkowo atrakcyjna dla klientów, ponieważ oferuje szeroki asortyment produktów z kurczaka od świeżego mięsa do najbardziej przetworzonych produktów delikatesowych, z własną dostawą na obszarze całej Polski. Wraz z rosnącą świadomością i wrażliwością konsumentów na wartości zdrowotne żywności, rośnie również popularność produktów Konspolu. Pomimo swojego pochodzenia z czystego mięsa kurczaka nasze produkty konkurują wyjątkowo dobrze z produktami wieprzowymi i wołowymi. Jest to obok wysokiej jakości, efekt stosowania unikalnej własnej technologii. |
DAJAR HORECA, dział dedykowany profesjonalistom w branży gastronomicznej jest częścią europejskiego giganta w zakresie wyposażenia drobnego AGD oraz mebli ogrodowych, który swoim zasięgiem obejmuje już sporą część kontynentu. Od kliku lat DAJAR znajduje się w prestiżowym rankingu Polityki na 500 największych polskich przedsiębiorstw. DAJAR HORECA jest w tej chwili liderem rynku obsługującym wszystkie liczące się sieci hotelowe i restauracyjne oraz niezliczoną ilość klientów indywidualnych. Obiekty zaopatrujemy kompleksowo, począwszy od serwetki czy słomki na technologii kuchni i jej wyposażeniu skończywszy. Jednak naszym główną działalnością od lat to sztuka stołu: zastawa stołowa, szkło i sztućce. Jesteśmy bezpośrednim, a niejednokrotnie wyłącznym importerem największych światowych producentów. Z bardzo dobrym skutkiem od lat rozwijamy markę własną Ambition, czego ukoronowaniem jest związanie się partnersko z jednym z topowych kulinarnych show telewizyjnych. Jesteśmy obecni na wielu konkursach kulinarnych. |
Profesjonalne produkty mleczne dla najbardziej wymagających zawodowców. Debic jest marką, która już od 30 lat daje pewność profesjonalistom na rynku gastronomicznym. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu we wzbogacaniu śmietany oraz współpracy z profesjonalistami na rynku nasz asortyment spełnia najwyższe standardy. Jako zawodowiec, jesteś zadowolony tylko i wyłącznie z najlepszego rezultatu. Dlatego wybierasz tylko i wyłącznie naturalne, zdrowe produkty, które spełniają najwyższe oczekiwania w stosunku do jakości i smaku. Debic, jako międzynarodowa marka odniesienia dla produktów pochodzenia mlecznego, podziela Twoje ambicje. W efekcie możesz wyrazić w pełni swój talent, jak również zaoferować swoim klientom najlepszą cząstkę siebie. Asortyment produktów zawiera wiele odmian najwyższej jakości śmietan, jak również szeroką gamę nadzień, deserów, masła, lodów i koktajli mlecznych. |
W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Firma Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze. Aby zapewnić doskonałą jakość, firma kontroluje uprawy warzyw na każdym etapie począwszy od zasiewu, aż do zbioru. Kluczowe jest to, że warzywa przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Ponad stuletnie doświadczenie zobowiązuje, dlatego firma Bonduelle stale wprowadza innowacje. Z pewnością do największych z nich należą mrożone warzywa gotowane na parze oraz warzywa pakowane próżniowo sous vide w kategorii warzyw konserwowych. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat firma Bonduelle współpracuje również z polskimi rolnikami z samego serca Polski (kujawsko-pomorskie). Warte podkreślenia jest również to, że warzywny koncern w sposób szczególny dba o rozwój zrównoważony stale udoskonalając wszystkie procesy wewnątrz firmy. |
Celem GGZ jest wykorzystanie siły zakupowej grupy restauracji, pubów, klubów, hoteli i innych działalności gastronomicznych ogólnie nazywanych Restauracjami, do uzyskania korzystniejszych warunków handlowych u dostawców oraz firm usługowych. Zależy nam na współpracy z najlepszymi dostawcami, hurtowniami, producentami oraz firmami serwisującymi dla zapewnienia Restauracjom zrzeszonym w HORECA GGZ najwyższej jakości dostaw oraz konkurencyjnych cen zakupu produktów i usług. |
Nutella® to najbardziej znany na świecie krem do smarowania pieczywa – obecny już w 190 krajach! W Polsce Nutella® jest sprzedawana od 1994 roku. Wizerunek kromki chleba posmarowanej kremem obok szklanki mleka oraz orzechów jest symbolem i znakiem rozpoznawczym produktu. Historia kremu Nutella® to pełna pasji opowieść o niepowtarzalnym produkcie, który powstał we Włoszech w 1946 roku. Dzięki Pietro Ferrero i jego zamiłowaniu do jakości, a także dzięki starannie wyselekcjonowanym składnikom, możemy cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem. Produkt szybko stał się tak popularny, że w pewnym okresie we włoskich sklepach wprowadzono usługę „SMAROWANIE“, dzieci mogły przyjść z własną kromką chleba po „nasmarowanie“ pyszną Nutellą. O tym, jak wspaniale jest delektować się smakiem pysznego, słodkiego, czekoladowego kremu z orzechami wiedzą już od lat nie tylko dzieci! Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej odwiedź www.nutella.pl |
Willa Win jest jednym z najbardziej doświadczonych sprzedawców wina. Nasi klienci obdarzyli nas zaufaniem, ponieważ zawsze dobieramy wina w sposób doskonały. Każda butelka wina posiada niepowtarzalny aromat miejsca z którego przybyła. Wino to nasza pasja, a chęć dzielenia się nią zaowocowała powstaniem Willi Win. Nasza misja to zapewnienie wysokiego poziomu oferowanych win przy zachowaniu atrakcyjnych cen. Zaspokajamy smak każdego podniebienia, ponieważ nasza bogata oferta obejmuje wina z najróżniejszych zakątków świata w tym: Francji, Włoch, Australii, Hiszpanii, Niemiec, Chile, Argentyny, RPA, Nowa Zelandia, Portugalia i wiele innych wspaniałych winnic. Naszym zadaniem jest także służenie radą i pomocą w trakcie całego procesu tworzenia karty win, sprawne pozyskiwanie, magazynowanie i sprzedaż zamawianych roczników, dlatego jesteśmy w stanie oferować nasze wina na tak atrakcyjnych warunkach. Prawdziwy miłośnik wina codziennie znajdzie u nas coś ciekawego dla siebie. |
Piwnica Wybornych Win już od wielu lat zajmuje się dystrybucją najlepszych win i szampanów pochodzących od najbardziej prestiżowych producentów z całego świata. Zaopatrujemy specjalistyczne sklepy i najlepsze restauracje. Każda butelka w naszej ofercie posiada swoją historię, nierzadko należy do prawdziwej arystokracji wśród win. Obok starych, znanych marek francuskich, włoskich i hiszpańskich, proponujemy wina wielkich producentów Nowego Świata – m.in. z Australii, Nowej Zelandii, Chile i Stanów Zjednoczonych. Cieszą się one uznaniem koneserów i milionów amatorów wybornego wina. Wiele z oferowanych przez nas win to prawdziwe przeboje rynkowe. Trunki z Piwnicy Wybornych Win to świetny prezent, a dla wytrwałych doskonała inwestycja. Smak wina wzbogaci każdą uroczystą kolację, przyjęcie w restauracji czy domowe spotkanie. |
Firma Golden Fruits jest dostawcą najwyższej jakości warzyw i owoców dla gastronomii. Gwarantujemy profesjonalną współpracę z hotelami, restauracjami, punktami gastronomicznymi oraz firmami cateringowymi. Naszym priorytetem jest satysfakcja i zadowolenie klienta. Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie stale poszerzamy oferowany asortyment naszej firmy o nowe produkty zgodnie z indywidualnymi wymaganiami odbiorców. Nasze wieloletnie doświadczenie wpływa korzystnie na współpracę z klientami. |
La-sad sp. z o.o. jest grupą producentów owoców skupiającą członków z sadowniczych zakątków Polski. Nasze gospodarstwa od wielu pokoleń specjalizują się w uprawie sadów owocowych. Największą część naszej produkcji stanowią jabłka różnych odmian, lecz w ofercie znajdują się również czereśnie, gruszki, śliwki i wiśnie. Siedziba naszej firmy mieści się w gminie Błędów, zwanej największym sadem Europy. Nigdzie na świecie nie produkuje się tak dużej ilości tak smacznych owoców. Mikroklimat tego miejsca nadaje jabłkom wyjątkowy smak. Nasza oferta to zapewnienie właściwego przygotowania i dostawa owoców wyprodukowanych przez członków naszej grupy. Długoletnia praktyka sadownicza wsparta najnowszymi rozwiązaniami technicznymi pozwala nam sprostać życzeniom nawet najbardziej wymagających klientów. Owoce pochodzące z sadów członków naszej grupy gościły już na stołach całej Polski, niemal całej Europy, a także w wielu krajach poza naszym kontynentem. Współpracujemy już z wieloma firmami, ale wciąż szukamy nowych sposobów na zaoferowanie naszych produktów coraz szerszemu gronu miłośników owoców. |
Grupa Kapitałowa GRAAL jest liderem branży przetwórstwa ryb w Polsce. Sztandarowymi produktami firmy są konserwy rybne, które znajdują się w ofercie od początku istnienia przedsiębiorstwa. Spółka zajmuje się także dystrybucją artykułów spożywczych takich jak ryby wędzone i mrożone, owoce morza, kawior oraz sałatki rybne. W ofercie zawarte są również dania obiadowe, konserwy mięsne, marynaty i sałatki warzywne z dodatkiem mięsa. GRAAL posiada 4 nowoczesne zakłady produkcyjne na terenie Polski, wyposażone w innowacyjne rozwiązania technologiczne. Nad jakością tworzonych produktów czuwa 2 800 wykwalifikowanych specjalistów. Każdy z nich dba o to, aby zapewnić Klientom najwyższy poziom dostarczanych artykułów. Marki Grupy Kapitałowej GRAAL są dostępne we wszystkich sieciach sklepów w Polsce. Produkty są również obecne pod markami partnerów z całego świata, przyczyniając się do końcowego wyniku eksportu, który stanowi 35% całościowej sprzedaży spółki. Wszystkie wyroby posiadają wymagane certyfikaty, uprawniające do funkcjonowania na amerykańskich i europejskich rynkach zbytu. |
PATRONI MEDIALNI
Kuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. |
Papaja.pl – Platforma Gastronomiczna – to największy i najstarszy portal gastronomiczny w Polsce. Od ponad 14 lat jest źródłem wiedzy dla szefów kuchni, restauratorów oraz firm działających na rynku HoReCa. To u nas można uzyskać informację oraz przeczytać obszerną relację z odbywających się imprez branżowych – konkursów, pokazów, targów i projektów unijnych. Prezentujemy sylwetki znanych i cenionych szefów kuchni z kraju, jak i zagranicy. Wspieramy kobiety, które działają na rzecz gastronomii. Współpracujemy z organizacjami i stowarzyszeniami. Od kilku lat jesteśmy patronem medialnym Kulinarnego Pucharu Polski. Wspieramy publikacje wydawnicze i promujemy książki związane z tematyką gastronomiczną. |
Kucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP. |
Poradnik Restauratora jest pismem wydawanym nieprzerwanie od 1999 roku, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju, czego wyrazem jest wysoka pozycja w niezależnych badaniach. PR to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo – informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do rąk specjalistów w branży gastronomicznej. Adresatami są właściciele lokali gastronomicznych oraz osoby, które podejmują decyzje zakupowe. Wydawcą PR jest Biuro Promocji i Reklamy Generalczyk spółka jawna, które w swoim portfolio posiada także Poradnik Handlowca – czołowy tytuł wśród pism branży FMCG oraz magazyn Handlowiec, skierowany do sieci franczyzowych FMCG. |
Portal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ. |
SlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów.Strona www.slowlifepolska.pl |