Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski, Orbis Travel Oddział Gdańsk, Video Studio Gdańsk reprezentowane przez KAPUTUŁĘ DOBREGO SMAKU I HUMORU. Mają zaszczyt zaprosić, w ramach VI Festiwalu Dobrego Humoru,
na Festiwal Sztuki Kulinarnej – Biesiada Dobrego Humoru.
W dniu 23 czerwca 2005 r. rozpoczął się już VI Festiwal Dobrego Humoru. Tradycyjnie już współorganizatorami festiwalu byli członkowie Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Pomorskiego. Festiwal obfitował w wiele atrakcji. Jedną z nich był konkurs kulinarny pod tytułem „Biesiada Dobrego Humoru”. Konkurs polegał na przygotowaniu i prezentacji Stołu biesiadnego na śmieszno. Pomysłowość kucharzy nie znała granic wiec mogliśmy ujrzeć
Kolejnego dnia Festiwalu, dzięki uprzejmości firmy STAR PECK członkowie SPKIC RP ustanawiali Rekord w przygotowaniu i podaniu największej szynki. Szynka była ogromna ważyła ona bowiem 83 KG. Podczas bicia rekordu firma GRONEX prezentowała swoje produkty, a kucharze rzeźbili piękne cudeńka. Decyzją Kapituły dobrego Humoru w konkursie „Biesiada Dobrego Humoru” następujące miejsca w konkursie zdobyły drużyny
- Pan RYFIN oraz WOŁOWINA ze stołem więziennym
- TUBYLCY ze stołem Hawajskim
- Przemiła obsługa Cukierni w krzywym zwierciadle.
Statuetkę Dobrego Humoru w kategorii biesiada dobrego humoru otrzymała
Firma Gronex, której szczerze gratulujemy.
Zabawa była przednia, ubaw co nie miara, do zobaczenia za rok kucharze!!!
Z ramienia SPKiC RP nad przebiegiem festiwalu czuwał Andrzej Ławniczak.
Serdeczne podziękowania wszystkich sponsorów SPKIC RP