W dniach 29.06-01.07.2006 odbył się VII Festiwal Dobrego Humoru.
Przez cały czas trwania Festiwalu na Targu Węglowym w Gdańsku wzorem lat ubiegłych swe umiejętności i talenty prezentowali mistrzowie kuchni. W namiocie Biesiadnym przez trzy dni trwało nieustające gotowanie, pichcenie, doprawianie, smakowanie i degustowanie.
Była to niekończąca się uczta dla ciała i ducha. Pierwszego dnia w czwartek atrakcją był typowo nadmorski przysmak – ryba, którą kucharze przygotowywali na rozmaite sposoby między innymi pokaz sushi przygotowany przez mistrzów z SUSHI BAR DAL PESCA.
Następny dzień obfitował w pokazy stołów biesiadnych oraz współnej zabawy uczestników podczas przygotowywania potrawy ,,CYCKI KASZUBICY” którą spożyli z wielką ochotą i radosnym nastroju artyści scen Polskich i nie tylko.
W trzecim dniu oprócz licznych konkursów kulinarnych (na wesoło) odbył się po raz pierwszy pokaz Carvingu ( rzeźbienia w owocach i warzywach) przez członka SPKIC RP Krzysztofa Wierzbę.
Za tą wyjątkową imprezę sztuki kulinarnej gdzie każdy znalazł coś dla siebie, smaczne jedzenie, miłą atmosferę, a przede wszystkim – kopalnię dobrego humoru, KAPITUŁA DOBREGO SMAKU wyróżniła SPKIC RP przyznając nagrodę – Statuetkę ,, Błękitnego Melonika Charliego”