WorldFood Warsaw zaprasza branżę gastronomiczną!

Podczas kolejnej edycji targów WorldFood Warsaw czeka na Państwa wiele nowości produktowych, szeroka oferta polskich i zagranicznych firm, możliwość spotkań biznesowych z producentami i dystrybutorami żywności i napojów oraz panele dyskusyjne prowadzone przez ekspertów. Organizatorzy WorldFood Warsaw szczególnie zapraszają wszystkich przedstawicieli sektora HoReCa do udziału w wydarzeniu.

Wydarzenie odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia 2017 r. w EXPO XXI w Warszawie. Udział zapowiedziało już ponad 200 firm z całego świata m.in. z Włoch, Wielkiej Brytanii,   Tajlandii,  Sri Lanki,  Rumuni,  Łotwy, z Tajwanu oraz Korei Południowej.

image001

Warto wykorzystać tę okazję, by nawiązać wartościowe kontakty biznesowe i zapoznać się z nowinkami i ofertą dla tego sektora. Targi WorldFood Warsaw specjalnie dla swoich wystawców i gości  stwarzają wiele możliwości nawiązania nowych kontaktów biznesowych z producentami oraz dystrybutorami żywności i napojów z kraju i ze świata. Najbliższa, IV edycja, zapewnia rozmowy handlowe zorganizowane pod potrzeby i zainteresowania uczestników, również z branży HoReCa, pokazy kulinarne przygotowane przez najlepszych kucharzy i cukierników pod egidą Jarosława Uścińskiego, Szefa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciela restauracji Moonsfera. Wraz z Żoną  prowadzi On  wiele projektów szkoleniowych i edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych i nauczycieli i chętnie podczas Targów podzieli się z Państwem swoją wiedzą i doświadczeniem- zapewnia Agnieszka Szpaderska manager Targów.

Merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią także słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa.

Na  przedstawicieli z sektora HoReCa czekają również ciekawe panele dyskusyjne wskazujące jakie trendy będą panowały w gastronomii w najbliższych latach oraz jak poradzić sobie z kryzysem. To także doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości towary. Dlatego już dziś zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.

Wystawcy przedstawią szeroką ofertę asortymentu produktów i półproduktów spożywczych koniecznych do stworzenia wyjątkowego menu oraz przy zachowaniu gwarantowanej jakości.
Po raz pierwszy wydarzeniu towarzyszy włoski pawilon Bellavita.

15977930_1236403039762132_3296850026035372268_n

We włoskim pawilonie Bellavita ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych.

Bellavita jest piewcą produktów wyjątkowej jakości, czego dowodem jest konkurs Bellavita Awards – pierwszy międzynarodowy program poświęcony wyłącznie wyróżnianiu najlepszych wyrobów żywnościowych i napojów wyprodukowanych we Włoszech. Zwycięzcy zostaną wybrani podczas pokazu Bellavita Expo przez jury w składzie ponad dwustu wysokiej klasy specjalistów – szefów kuchni, nabywców i ekspertów; członkowie jury będą degustować i oceniać wyroby, aby wybrać najbardziej innowacyjne i najlepiej dopasowane do potrzeb lokalnego rynku.

WARSAW AGENDA

Podczas Pokazów Kulinarnych Bellavita, znani szefowie kuchni-celebryci m.in. Andrea Camastra – słynny szef kuchni i współwłaściciel restauracji Senses, odznaczony prestiżową gwiazdką Michelin, będą zabawiać publiczność pokazami gotowania, przygotowując doskonałe potrawy  z wykorzystaniem włoskich produktów, z myślą o polskim podniebieniu. W dedykowanym Kąciku Pizzy przez cały dzień będzie pieczona autentyczna pizza neapolitańska.

Zarejestruj się on-line już dziś!

Rejestracji na Targi można dokonać wypełniając formularz, który znajduje się na stronie : www.worldfood.pl/rejestracja-on-line

Aby wziąć udział w aranżowanych spotkaniach biznesowych prosimy o kontakt: matchmaking@worldfood.pl

ZAPRASZAMY!