Zapraszamy do czwartej edycji Restauracji z Przyszłością!

Lubimy myśleć, że nagrodą w Restauracji z Przyszłością jest sama ocena. Jest tak dlatego, że wystawiają je osobowości z branży. Nie dzielimy jury na „techniczne” i „degustacyjne”, jak to się dzieje często w konkursach kulinarnych – bo całe nasze jury jest czysto techniczne. W jego skład w historii konkursu wchodzili już eksperci od wielu dziedzin zarządzania restauracją. Na przykład Marek Szofer – praktyk prowadzący gastronomię w dużych obiektach hotelowych, Agata Abramczuk – dekorator wnętrz i artystka z Akademii Sztuk Pięknych, Radosław Fischbach – dowodzący obecnie gastronomią w jednym z największych hoteli w Polsce, general manager Hard Rock Cafe w Warszawie Marcin Pajewski, odpowiedzialny za sukces gastronomii hoteu Jan III Sobieski w Warszawie Andrzej Przeniosło, szef kuchni hotelu dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie Michał Mamorski czy znawca kuchni wschodu Dariusz Richter.

rzp-banner

Mieliśmy też szczęście do niebanalnych zwycięzców: pszczyńskiej Wodnej Wieży, poznańskiego Gusto Food and Wine i krakowskiego Placu Nowego 1 (zostawił na drugim miejscu nawet Aruanę z hotelu Narvil). Mieliśmy też zwycięzców głosowania czytelników, którzy potrafili zgromadzić dziesiątki tysięcy głosów naszych internautów. Należała do nich restauracja Borodino z Nowego Dworu Mazowieckiego, Wróblówka z Bielska-Białej i Don Giovanni ze Śremu.

Regulamin jest niezmienny od wielu lat: od marca do października przyjmujemy zgłoszenia restauracji. W listopadzie i grudniu, każdego dnia Wasi wierni klienci mogą głosować na Waszą restaurację w głosowaniu czytelników. W tym samym czasie obraduje jury, a każdy z jurorów wybiera swoich dziesięciu faworytów, których ocenia od 1 do 10 punktów. Po zsumowaniu tych właśnie punktów ogłaszamy Restaurację z Przyszłością 2016 według jury.

Przy rejestracji nie zapomnijcie zaznaczyć, w jakiej kategorii konkurujecie. Oprócz klasyfikacji generalnej mamy bowiem kategorie, takie jak restauracja w mieście albo poza miastem, restauracja w obiekcie zabytkowym i debiut (kategoria zarezerwowana dla obiektów otwartych w ostatnich dwóch latach).

Udział w konkursie jest bezpłatny dla naszych prenumeratorów, wymaga tylko rejestracji na stronie rzp.e-restauracja.com. Należy jednak pamiętać, żeby pokazać się z jak najlepszej strony – dlatego prosimy o przysłanie kompletu zdjęć w wysokiej rozdzielczości, bo naszych uczestników (i ostatecznie laureatów) prezentujemy na łamach „Restauracji”.

A więc rejestrujcie się szybko, bo im wcześniej zgłosicie swój obiekt do konkursu, tym większa szansa, by znaleźć się na łamach któregoś z numerów. Życzymy powodzenia w obu głosowaniach!

Restauracja
pismo branży gastronomicznej

http://rzp.e-restauracja.com/2016/