W tym roku do konkursu DORSZOWE ŻNIWA, który odbędzie się 26-28 sierpnia 2010, zgłosiło się 68 Profesjonalnych Ekip Kucharskich.
Komisja Weryfikacyjna wybrała następujące Zespoły.
1. Deutschland Culinary Team
Thilo Hanke
Oliver Kramp
2. Bulgaria Culinary Team – HRC Culinary Academy
Robin Villarreal M.
Krzysztof R. Zysk
3. Hotel Park Szczecin
Paweł Krysiak
David Tylec
4. Restauracja Gściniec Słupski
Tomasz Kunysz
Maciej Rudniak
5 .Sheraton Poznań Hotel
Piotr Kamieniczny
Paweł Maćkowiak
6 .Hotel Lord z Warszawy
Mateusz Birek
Agata Buzuk
7 . Restauracja Akademia Smaku z Warszawy
Dariusz Borysiak
Robert Pęcherzewski
8. Hotel Victoria Wejherowo
Wiesław Miotk
Radosław Kobiela
9. Restauracja Stephan Elektronik Investment Sp. z o.o. z Wrocławia
Maciej Świderski
Tomasz Hartman
10. Catering Wiśniewscy – Warszawa
Piotr Górecki
Robert Ostrowski
11. Restauracja Słoneczny Młyn z Bydgoszczy
Krzysztof Paprocki
Mateusz Porogoski
12. RM Gastro Culinary Team Czechy Morawy
Krzysztof Gawlik
Zbigniew Łęgowski
Komisje sędziowskie
Przewodniczący konkursu Dorszowe Żniwa 2010
1.Giancarlo Russo
Komisja Jury Profesjonalistów
1. Adam Michalski – przewodniczący
2. Wojciech Dembowski
3. Jacek Kempa
4. Jacek Sulich
5. Robert Ostrowski
6. Otto Meurer
7. Hans Peter Hansen
8. Zenek Hołubowski
9. Ludek Bil
10. Sebastian Krauzowicz
Komisja Jury Vip
1. Jan Bos – przewodniczący
2. Adam Trzewik
3. Jacek Pierzyński
4. Andrzej Laskowski
5. Piotr Szczygielski
6. Andrzej Ławniczak
7. Marcin Komsta
8. Jacek Czauderna
9. Eligiusz Myszkowski
10. Jakub Sedlaczek